menu
петък, 19 февруари 2016 г.
Баница с локум
Продукти:
500 гр.кори за баница
За намазване на корите:
3 яйца
6 с.л.захар
100 мл.олио
100 гр.пшеничен грис
200 гр.заквасена сметана /кисело мляко/
1 пакетче бакпулвер
За сиропиране:
120 мл.вода
80 гр.захар
Още:
4 опаковки локум /всяка 140 гр./
100 гр.едро нарязани орехи
Приготвяне:
Сложете вода и захар на котлона. Варете само 3-4 мин. Оставете сиропа да изстива.
ВЕДНАГА НАПРАВЕТЕ СМЕС ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН.
РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР НА СНЯГ. КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ ЖЪЛТЪЦИ,ОЛИО,ГРИС,БАКПУЛВЕР,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА. СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАТЕ С МИКСЕРА.
ОТВОРЕТЕ КОРИТЕ ЗА БАНИЦА.ТРИ КОРИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО ВСЯКА СЕ МАЖЕ С ПО 4 С.Л.ОТ СМЕСТА.НА ТРЕТАТА КОРА НА ШИРОКАТА ЧАСТ В НАЧАЛОТО СЛАГАТЕ ЦЕЛИ ПАРЧЕТА ЛОКУМ НА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНО ОТ ДРУГО.ПОСИПВАТЕ С НАРЯЗАНИ ОРЕХИ И ЗАВИВАТЕ НА СТЕГНАТО РУЛО, И РЕДИТЕ В ТАВА 28 СМ .С ХАРТИЯ ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ.ТАКА НАПРАВЕТЕ 5 РУЛА /МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ЕДНА КОРА ТАКА,ЧЕ НАПРАВЕТЕ ЕДНО РУЛО С 4 КОРИ.С ОСТАНАЛАТА СМЕС НАМАЖЕТЕ БАНИЦАТА ОТ ГОРЕ.
Веднага печете на 180 градуса до готовност. Горещата баница се сиропира с хладния сироп.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Авторска рецепта
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/01/2016 - 2 Comments
27/04/2016 - 1 Comments
20/12/2020 - 0 Comments
Здравей Ваня!
ОтговорИзтриванеМоже ли без грис да се направи? И ако да, как да променя рецептата? Благодаря!