menu

петък, 19 февруари 2016 г.

Баница с локум





Продукти:

500 гр.кори за баница

За намазване на корите:

3 яйца
6 с.л.захар
100 мл.олио
100 гр.пшеничен грис
200 гр.заквасена сметана /кисело мляко/
1 пакетче бакпулвер

За сиропиране:

120 мл.вода
80 гр.захар

Още:

4 опаковки локум /всяка 140 гр./
100 гр.едро нарязани орехи

Приготвяне:

Сложете вода и захар на котлона. Варете само 3-4 мин. Оставете сиропа да изстива.

ВЕДНАГА НАПРАВЕТЕ СМЕС ЗА НАМАЗВАНЕ НА КОРИТЕ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН.
РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР НА СНЯГ. КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ ЖЪЛТЪЦИ,ОЛИО,ГРИС,БАКПУЛВЕР,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА. СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАТЕ С МИКСЕРА.

ОТВОРЕТЕ КОРИТЕ ЗА БАНИЦА.ТРИ КОРИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО ВСЯКА СЕ МАЖЕ С ПО 4 С.Л.ОТ СМЕСТА.НА ТРЕТАТА КОРА НА ШИРОКАТА ЧАСТ В НАЧАЛОТО СЛАГАТЕ ЦЕЛИ ПАРЧЕТА ЛОКУМ НА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНО ОТ ДРУГО.ПОСИПВАТЕ С НАРЯЗАНИ ОРЕХИ И ЗАВИВАТЕ НА СТЕГНАТО РУЛО, И РЕДИТЕ В ТАВА 28 СМ .С ХАРТИЯ ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ.ТАКА НАПРАВЕТЕ 5 РУЛА /МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ЕДНА КОРА ТАКА,ЧЕ НАПРАВЕТЕ ЕДНО РУЛО С 4 КОРИ.С ОСТАНАЛАТА СМЕС НАМАЖЕТЕ БАНИЦАТА ОТ ГОРЕ.

Веднага печете на 180 градуса до готовност. Горещата баница се сиропира с хладния сироп.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























 







Авторска рецепта

1 коментар:

  1. Здравей Ваня!
    Може ли без грис да се направи? И ако да, как да променя рецептата? Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице