menu

събота, 12 март 2016 г.

Руло " Banana split "





Продукти за блата:

6 яйца
120 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар
2 с.л. вряла вода
60 гр.брашно
60 гр. смлени орехи

Продукти за крема:

400 мл.прясно мляко
1 пакетче пудинг ванилия /40 гр./

130 гр. пудра захар
200 гр. меко масло

3 средни банана
3 с.л.настърган шоколад

Приготвяне:

Разделете белтъци от жълтъци:
Разбийте белтъците с 60 гр. пудра захар и ванилова захар.
Разбийте жълтъците с останалата пудра захар /60 гр./.Добавете 2 с.л.вряща вода и продължете да разбивате до побеляване на крема. Към получената смес добавете пресято брашно,смлени орехи и разбитите белтъци. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия за печене. Печете в загряна фурна около 13-15 мин. Готовия блат веднага обърнете върху влажна кърпа. Отстранете хартията и посипете с малко захар. С помощта на кърпата завийте на руло и оставете да изстине.
Докато печете блата за рулото направете крема.
В 400 мл.прясно мляко сварете пакетче пудинг по стандартния начин. Оставете крема да изстине.
Разбийте меко масло с пудра захар и добавете охладения пудинг. Разбийте до получаване на еднородна смес. Към него добавете и настърган шоколад. Разбъркайте  без миксер. Оставете крема 40 мин. в хладилник.

Разбийте блата и го намажете с охладения крем. В началото сложете банани и завийте на стегнато руло. Декорирайте по ваш вкус.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















 

















 извор- Кулинарика

2 коментара:

Zu-zu погачице