menu

четвъртък, 31 март 2016 г.

Експлозия от ароматно тесто, кашкавал, моцарела и вкусна заливка.




Продукти за тестото:

500 мл. топло прясно мляко
1 кубче прясна мая 42 гр.
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 ч.л. ароматна чубрица
1 ч.л. къри
100 мл.олио
820-840 гр. брашно

За плънка:

60 гр. моцарела-сирене
100 гр.кашкавал

За заливка:

2 яйца
80 гр. разтопено масло
150 гр. кисело мляко

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете захар и мая. Разбъркайте да се разтворят и без да шупва добавете олио, чубрица, къри. Към получената смес добавете брашно смесено със сол и замесете меко тесто. Оставете тестото 15 мин. в топла фурна.
През това време настържете моцарела , кашкавал и ги смесете.
Разделете тестото на 10 равни части от по 120 гр. Всяко разширявате с пръсти и слагате по 1 с.л. от плънката. Събирате в топка и редите в тава 28 см. с хартия. Оставете да втаса 30 мин. в топла фурна. През това време направете смес от яйца, разтопено масло и кисело мляко.
Получената смес сипете върху оформените топчета и печете  на 180 градуса до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Авторска рецепта.

6 коментара:

  1. Страхотни станаха и много мекички.Отново едно голямо "Благодаря" за хубавата рецепта.

    ОтговорИзтриване
  2. Привет!
    Тази рецепта излгежда страхотно, както висчко останало от Вашите рецепти, което и да съм се пробвала да направя, всичко се получава винаги, а до преди половин година дори не бях пипала тесто! :)
    Извинявам се ако въпросът ми е глупав, но бих искала да попитам има ли вариант да си замеся тестото вечерта и да го съхраня до сутринта по някакъв начин и тогава да го печа? Каква точно ще бъде процедурата?
    Благодаря предварително! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Аз лично не съм пробвала, но ако решите да пробвате сложете тестото в чиста кесия, като изкарате въздуха от нея и завържете на възел по нагоре, за да има място тестото да втаса и за да не пукне кесията да си отворите работа. Надявам се да съм била полезна. Поздрав.

      Изтриване
  3. Стана ужасно ....Отгоре загоря ,а вътре остана сурово. А, с такъв мерак го правих, дори добавих - колбас . Явно сгреших нещо с тестото и сложих по- малко брашно.....((((

    ОтговорИзтриване
  4. Стана страхотно!Много благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте Ваня,

    Питката е вълшебна! Перфектно съчетание на вкусове и аромати!
    ПОРЕДНОТО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!!
    В рецептите Ви, продуктите и техните пропорции са абсолютно точни и винаги се получават изключително вкусни ястия!
    Поздравления за бързото Ви завръшане и Новия блог!
    ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ на блога и на Вас !!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице