menu
петък, 15 април 2016 г.
Великденски зайчета
Зарадвайте малки и големи на празничната Великденска трапеза, с вкусни и меки хлебчета.
Продукти:
500 гр. брашно
20 гр. прясна мая
1 с.л. сол- равна
1 ч.л. захар
50 мл. олио
150 мл. прясно мляко
150 мл. вода
Още:
Яйце за намазване
Приготвяне:
В топла вода разтворете мая, захар и 1 с.л. брашно. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол , олио, прясно мляко и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна да втаса. От втасалото тесто правите 10 топчета всяко 45 гр. От останалото тесто разточвате правоъгълна кора 0,8 см. Нарязва се на ленти широки около 2 см. Трябва да имате 10 ленти за 10 топчета. Всяка лента в краищата се изтънява /изостря/ и се увива около топчето. Усуква се два пъти. Така направените хлебчета се редят в тава с хартия или се оформят директно в тавата и се оставят да втасат 30 мин. Намазват се леко разбито яйце и се пекат на 180 градуса до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 09/10/2016 - 6 Comments
- 24/05/2021 - 3 Comments
- 23/03/2022 - 0 Comments
Благодаря за рецепатата.Станаха прекрасни :)Весели празници!
ОтговорИзтриване