menu

четвъртък, 14 април 2016 г.

Шакшука с кюфтенца




Мароканско ястие, на което не можах да преведа името. Затова го кръстих Шакшука с кюфтенца.
Ястието се приготвя в дълбок тиган 25 см. с капак.

Продукти:

400 гр. кайма+ 1 настъргана глава лук, сол, черен пипер, чубрица, шепа нарязан магданоз
Буркан от 700 гр. цяло или нарязано домати /доматено пюре, доматен сок и др./
1 глава лук
2 големи скилидки чесън
олио
сол
чер пипер
чубрица
4-5 яйца
ситно нарязан магданоз

Приготвяне:

В каймата добавете настъргана глава лук, чер пипер, чубрица, сол. Объркайте каймата и направете малки кръгли кюфтенца.
В тиган с малко олио. Запържете в него кюфтенцата от всички страни, но не до готовност.
Извадете ги и в същото олио запържете ситно нарязан на ситно лук и скилидки чесън. Добавете буркана с белени, цели домати. Подправете със сол, чер пипер, чубрица и върнете кюфтенцата в доматения сос. Похлупете тигана и варете ястието около 20 мин. на бавен огън.
Преди готовност чукнете яйцата върху ястието, похлупете и варете само 2-3 мин., колкото яйцата да се забулят. Готовото ястие сервирайте с тигана и ситно нарязан магданоз.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















извор-http://www.mesinspirationsculinaires.com/article-tajine-kefta-marocain-moroccan-spicy-meat-balls-103873752.html

1 коментар:

  1. Имайте милост! Аз съм на диета!😥😢 Ако спестим яйцата, става отличен сос за къси макарони.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице