menu
!doctype>
вторник, 5 април 2016 г.
Домашно сирене със заквасена сметана и яйца
Има смесен вкус между кашкавал и сирене.
Продукти:
1 л. прясно мляко
400 гр. заквасена сметана
4 яйца
1 с.л. сол /може и малко повече/
Приготвяне:
Сложете прясното мляко със сол на котлона до завиране. След като заври добавете разбитите с миксер яйца със заквасена сметана. На сместа и трябва отново време за завиране. Разбърквайте. След като направи първите балончета махнете от котлона и сипете сместа в съд с тензух . Завържете тензуха и цедете около 6-7 часа.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор
Альпия Лукановаhttps://plus.google.com/collection/k9bze
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
какво количество сирене се получава?
ОтговорИзтриванеОт тази доза ми излезе 540 гр. сирене.
ИзтриванеВаня, трябва ли сиренцето да "зрее" или е по-скоро от типа пресни сирена?
ОтговорИзтриване