menu

вторник, 5 април 2016 г.

Бисквитена торта





Продукти:

400 мл. прясно мляко
2 яйца
1 пакетче ванилов пудинг 40 гр.
1 пакетче ванилова захар
40 гр. захар

150 гр. пудра захар
170 гр. меко масло

100 мл. прясно мляко
1 пакетче ванилова захар

250 мл. подсладена сметана
48 бр. маслени бисквити

какао за поръсване

Приготвяне:

Сложете на котлона 350 мл. от прясно мляко да заври. В останалото прясно мляко добавете яйца, пудинг, пакетче ванилова захар и захар. Разбъркайте и получената смес сипете във врящото мляко на котлона. Варете крема до завиране. Готовия крем покрийте със стреч фолио директно на повъхността на крема, за да не хване коричка. Оставете да изстине.
Разбийте меко масло с пудра захар и добавете охладения крем. Разбивайте до получаване на пухкав крем. Върху поднос редете 4 реда  по 4 бисквити, като всяка топите за секунди в смес от прясно мляко и ванилова захар. Нанасяте крема на розички с шприц. Втори ред с бисквити топени в прясно мляко. Отново крем и така, докато направите 4 реда бисквити и 3 с крем. Върху торта правете със същата приставка на шприца розички от разбита предварително подсладена сметана. Поръсете с какао през цедка и оставете в хладилник за 2 часа. Извадете тортата от хладилника поне 30 мин. преди консумация.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















 извор
http://www.coolinarika.com/

2 коментара:

Zu-zu погачице