menu
понеделник, 4 април 2016 г.
Козуначни кифли
Продукти:
500-520 гр. брашно
20 гр. прясна мая или 7 гр. суха мая
3 жълтъка
1 яйце
120 гр. захар
щипка сол
200 мл. топло прясно мляко
кората на един лимон
ванилова есенция
70 гр. меко масло за доизмесване
Още:
плънка по ваш вкус-локум, шипков мармалад и други
1 яйце за намазване
захар за поръсване
мак за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко разтворете мая, 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
Разбийте до побеляване 1 яйце, 3 жълтъка и останалата захар.В пресято брашно добавете щипка сол, настъргана лимонова кора, ванилова есенция, шупналата мая и яйца със захар. Замесете меко тесто. Постепенно се доизмесва тестото с меко масло. Оставете да втаса в топло помещение. Втасалото тесто без да примесвате, разточвате на кръгла кора около 1 см. Навивате кифлички с плънка по ваш избор. Редите ги в тава с хартия за печене. Оставете ги в топла фурна да втасат и печете на 170 градуса, намазани с леко разбито яйце и посипани със захар или мак.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Прилагам ви и няколко мой идеи, който може да използвате с това тесто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 13/10/2016 - 1 Comments
- 18/05/2015 - 10 Comments
- 07/04/2016 - 0 Comments
Kiflite stanaha mnogo vkusni.Blagodarq
ОтговорИзтриванеКифличките са страхотни.
ОтговорИзтриванеНе намирам точните думи,с които да изразя възхищението си за точните дозировки на продуктите. И не само за кифличките, Ваня. Много рецепти съм преписала /не мога да ги копирам/ и с удоволствие си ги приготвям. Влагодаря много!!!!
ОтговорИзтриванеРецептата е номер едно. Те са уникални .
ОтговорИзтриванеМного точна рецепта за едни страхотни кифлички! И съседите ги одобриха горещо! Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного точна рецепта за едни страхотни кифлички! Със съседите не дочакахме за закуска! Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Ваня! Искам да попитам колко втасва тестото? И мога ли за двойна доза да направя продуктите по 2?
ОтговорИзтриванеСтава ли за козунак това тесто?
ОтговорИзтриванеПросто уникални!
ОтговорИзтриванеЗдравей може ли да замеса тестото и да го оставя във хладилника до сутринта
ОтговорИзтриване