menu
сряда, 6 април 2016 г.
Памук хляб
Дозата е за хлебчето от снимката. Препоръчвам двойна или тройна доза.
Хляба на снимките е разрязан още топъл.
Продукти:
250 гр. брашно
15 гр. прясна мая
1 ч.л. захар-равна
1 ч.л. сол-равна
140 мл. топла вода
30 мл. олио
сусам
Приготвяне:
В 50 мл. от топлата вода разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне. В пресято брашно добавете сол, шупналата мая, останалата вода и олио. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса. Без да примесвате тестото направете дълъг фитил около 80 см. Прегъвате го вълнообразно три пъти, а остатъка от фитила минава над тесто и се подпъхва под него. Оформеното хлебче прехвърлете в тава с хартия за печене. Намазва се вода и се поръсва със сусам. Оставя се да втаса още 30 мин. и се пече в загряна фурна на 230 градуса, като предварително се напръска с малко вода.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
В друга форма, охладен и нарязан.
извор за оформление http://cindystarblog.blogspot.
извор за тестото http://www.coolinarika.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
03/03/2015 - 29 Comments
25/04/2020 - 0 Comments
30/03/2019 - 0 Comments
Може ли да се направи със суха мая?
ОтговорИзтриване