menu

събота, 30 април 2016 г.

Мини щруделчета







Продукти:

250 гр. меко масло
250 гр. заквасена сметана
2 с.л. захар
500-550 гр. брашно

Още:

сладко по ваш избор
ванилова захар
пудра захар

Приготвяне:
Разбийте меко масло, захар и заквасена сметана само колкото да се съединят продуктите. Добавете пресято брашно и замесете меко тесто, което не се лепи на ръцете. Разделете го на две части и увийте в стреч фолио. Оставете 1 час в хладилник.
Всяко тесто разточете на тънка, продълговата кора. В началото сложете по-малко сладко и завийте на руло, като прихлупвате само 2 пъти. Срежете с нож или шпатула. Прехвърлете рулото в тавата на фурната с хартия. По същия начин направете и останалото тесто, като продължите там от където сте свършили,като завивате  следващото руло отново само два пъти.
Получените рула разрежете на желаните парчета и печете в загряна фурна на 180 градуса около 20-25 мин. Трябва да останат бели. След охлаждане посипете със смесена пудра захар с ванилова захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















4 коментара:

  1. Ваня благодаря ти за рецептите. Много ми допадат. Искам да те попитам ти какво сладко си използвала?Сладкото трябва да е гъсти чао нали?...и ако не мога да намеря заквасена сметана мога ли да ползвам крема сирене "Лабне" или тука(Анкара)има каймак-сметана но малко по гъста от заквасена та? Благодаря ти предварително☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, използвала съм по гъсто сладко от смокини. Дори мисля ,че беше купено в турски маркет. Обожавам техните сладка. Заквасената сметана може да се замени с по-гъсто кисело мляко, или изцедено още по-добре. Надявам се да съм била полезна. Поздрав.

      Изтриване
  2. Благодаря ти много. ..Целувки...

    ОтговорИзтриване
  3. С шоколад дали ще стане? И течен или на плочка? Краищата ще бъдат притиснати

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице