menu

събота, 9 април 2016 г.

Маслени кифли " Рафаело "





Продукти:

250 гр. меко масло
200 гр. кисело мляко
200 гр. захар
щипка сол
1 яйце
600 гр.брашно
50 гр. кокосови стърготини
1 пакетче бакпулвер-10 гр.
1 пакетче ванилова захар

Продукти за крема:

600 мл. прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия-всяко 40 гр.
100 гр. кокосови стърготини
4 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар

Още:

пудра захар за поръсване


Приготвяне:

Сварете пудинг по стандартния начин с изброените продукти. След като е готов махнете  от котлона и добавете кокосови стърготини. Разбъркайте крема и оставете да изстине напълно, покрит със стреч фолио директно над крема.
Разбийте меко масло със захар, щипка сол и ванилова захар. Добавете яйце, кисело мляко, кокосови стърготини и постепенно брашно смесено с бакпулвер до замесване на меко тесто.
Тестото се разделя на две части. От всяка се разточва тънка кора 0,3 см. Разрязва се на 16 части и на всяка се слага по- малко крем, направен във формата на фитил. Навиват се кифлички и се редят в тава с хартия. Печем в загряна фурна на 190 градуса около 13 мин. Кифличките трябва да останат бели. Още топли се поръсват обилно с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















изворhttp://www.coolinarika.com/magazin

3 коментара:

  1. И така.... Въпреки, че не обичам кокос, тези кифлички така ме грабнаха, че ги замесих с голямо желание, но... от възрастта ли, що ли.. забравих да сложа бакпулвера... Хъм... Сега първата тава се пече... Та, Ванче, ти как мислиш... освен, че няма да се надуят нищо друго не би трябвало да им попречи да станат чудни, като твоите :)... Чисто и просто се опитвам да се успокоя и поне малка да "зацапам" гафа си....

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице