menu
!doctype>
сряда, 13 април 2016 г.
Невероятен блат за торти
Този блат за торти трябва наистина да бъде във всяка колекция от рецепти. Лесен е да се направи и е чудесен за мотиви и 3D торти, защото можете да го нарежете в страхотна форма.
Използвайте всякакъв вид течност, която не съдържа въглероден диоксид. Течности с въглероден диоксид са всички газирани напитки. За предпочитане са мляко, натурален сок, плодов сок, сок от компот, какао, кафе, чай, млечни напитки, ликьори и др. Така, че комбинирайте течността по ваш вкус и с крема, който искате да направите торта или сладкиш, или просто направете блата с това което разполагате вкъщи.
Продукти за форма 20 см.:
4 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 мл. течност- мляко, натурален сок, кафе, чай, какао, плодови напитки, млечни напитки и др.
300 гр. брашно- за какао блат / 270 гр. брашно+30 гр. какао /
200 мл. олио
1 пакетче бакпулвер
Продукти за форма 26-28 см.:
6 яйца
300 гр. захар
2 пакетче ванилова захар
300 мл. течност-мляко, натурален сок, кафе, чай, какао, плодови напитки, млечни напитки и др.
300 мл. олио
450 гр. брашно- за какао блат /390 гр. брашно+60 гр. какао /
1 и 1/2 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар до побеляване и не по-малко от 10 мин. Ако трябва засичайте по часовник. Към получената яйчена смес добавете по-малко олио и избраната то вас напитка. Разбивайте около 1 мин. След това добавете пресято брашно смесено с бакпулвер и разбъркайте с шпакла. Получената смес сипете във форма за торта с падащи стени, обложена с хартия по дъното и по стените. Печете в загряна фурна на 160 градуса около 45-50 мин. зависимост от фурната. Проверявайте с клечка за зъби.
Готовия блат извадете от формата и оставете да се охлади.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор
http://sandyskitchendreams1.blogspot.co.at/2015/01/wunderkuchen.html?m=1
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня, чудесна рецепта. какъв е чалъма да не се надига блата в средата по време на печене?Да не стане на конус.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря Аура. Специално този блат не се надига в средата. Пробвай мила.
ИзтриванеБлагодаря, ще се прави на 20 май :)))..Ще напиша отзив :)
ИзтриванеИмам още едно въпросче: Трябва ли блата да се сиропа? Защото ще правя крем с кондензирано мляко и краве масло. Мисълта ми е да не остане блата сух. Крема няма да е толкова мокър.
ИзтриванеАура, да зависи какъв крем ще използваш. По принцип блата е сочен, но може и да се сиропира. Ти ще използваш и краве масло в крема, което значи, че крема ще се стегне и няма да може да сиропира блата. Сиропирай го предварително. Поздрав.
ИзтриванеБлагодаря за бързия отговор!!!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Има един крем за бисквитена торта,може ли да се ползва за намазване между блатове те?
ИзтриванеАу, а на мен ми се навдигна посредата. Сега печа втора част и ще видя какво ще се случи.
ИзтриванеНищо де, но е вкусен, ще се опитам при сглобяването да поправя "грешката" :-)
И аз мисля да пробвам, и то още утре, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеТечността в грамове или мл ?
ОтговорИзтриванеЗададохте този въпрос и в групата. Не знам защо не ви се е получил блата. Рецептата е точна. Течността се измерва в мл. и така е дадена. Рецептата не съм я измисли аз има и източник под снимките.
ИзтриванеЧудесен блат стана ,Ваня! Благодаря за чудесната рецепта! Само се притеснявам дали ще успея да го разрежа на 2 или 3 блата?
ИзтриванеБлата е много лесен за приготвяне.С него направих шоколадова торта и се получи страхотно.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Ваня!От няколко дни имам книгата Ви,поздравления!Аз тази рецепта си я правя от години(за блат и като кекс),но винаги пека първо отдолу само и накрая запичам.Излишно ли е...или мога да включвам и двата реотана?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви. Пека на средното ниво на фурната на горен и долен реотан.
Изтриванеkak moga da printiram tazi recepta?
ОтговорИзтриванеCtrl+P
ИзтриванеВаня, поздравления ! Блатът за торти е чудесен,сочен и няма нужда от сиропиране. Направих този с 6 яйца и стана една огромна торта, но това не ни попречи да я изядеме. Кремовете бяха шоколадов и ванилия от тези дето са без варене на "Йотис " и се получи страхотна торта. Сега ще я направя с 4 яйца , защото и килограмите се трупат а изкушението е голямо.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието. Що се отнася до килограмите, това е и за мен проблем, но важното е да сме здрави. Поздрав.
ИзтриванеДайте идея за крем...днес ще правя блата,а незнам с какъв крем...
ОтговорИзтриванеКласически сладкарски крем! Пробвах! Леко соропирах със захарен сироп с лимонов ликьор.Добавих банани между блатовете, украсих с сметана и ягоди.
ИзтриванеНаправих варианта с 6 яйца.Изпекох в тавата от фурната и станаха 2 торти.
Нещо не мога да кача снимките
ОтговорИзтриванеZdraveite,blata izglejda strahoten,pozdravlenia!Specialno za Aurelia Nasirova za vaprosat i "kakav e chalama da ne se navdiga blata v sredata?" sadat v koito se peche blata se pokriva i po tozi nachin ne mu pozvoliava da se navdiga v sredata :)
ОтговорИзтриванеИскам да попитам ..ваниловата захар с какво мога да я заменя ?
ОтговорИзтриване1-2 ванилии с малко захар/но навсякъде има и ванилова захар/
ИзтриванеЗдравейте...прекрасна рецепта,тези дни ще я пробвам и мисля да я комбинирам с крема на Сочната шоколадова торта.....ще споделя.....разбира се ако резултата е за показване хахах....имам един въпрос,как режеш блатовете,защото аз съм рязала с нож и стават криви и... абе не ми се получава,чудех се да пробвам с конец,но реших да питам първо майстора. Благодаря и поздрави ! Ренета
ОтговорИзтриванеЗдравейте и благодаря. Блат режа с конец, да. Ще стане тортата, само желание да имате. Поздрав.
ИзтриванеНаправих го...., но ми стана с дупка в средата... къде сгреших?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! По повод рождения ден на моят син реших да направя торта като използвам този блат и Яйчен крем. Имам три въпроса: 1 да сиропирам ли блатовете; 2 трябва ли едното да е топло, а др студено, когато почвам да сглобявам тортата (става въпрос за блат и крем); 3 ще ползвам правоъгълна тава 20/30 см. това означава ли, че трябва да използвам продукти за тава 26-28 см. диаметър или не? Много сложно стана :) Предварително благодаря и дано ми се получи тортата!
ОтговорИзтриванеСтана страхотно първи опит ми е
ОтговорИзтриванеСтрахотен блат,стана страхотна торта! 😃
ОтговорИзтриванеСтрахотен блат,стана страхотна торта! 😃
ОтговорИзтриванеСтрахотна торта стана!Прекрасен блат 😃
ОтговорИзтриванеЗдравей Ваня,въпросът ми е може ли блата да се направи 2-3 преди да се сглоби тортата, като се съхранява във фолио?
ОтговорИзтриванеМоже да и на мен ми се е налагало. След като се охлади напълно, го слагам в чиста кесия и добре затворен в хладилника.
ИзтриванеВаня здравей, направих двата размера блатове, защото мисля да правя торта на два етажа, но ми идва ниски, а не ми се пекат още два, дойде ми идея да сложа помежду им и ред напоени бишкоти савоярди, как мислиш ще се получи ли?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, може ли към сместа да се прибавят плодове за сладкиши? Благодаря предварително за отговора :)
ОтговорИзтриванеМалко глупав въпрос, но рецептата ще стане ли за форма 24см
ОтговорИзтриванеНаправих големия размер с какао за НГ, с млечен крем и бадеми, стръгнах малко шоколад. Уплаших се, че стана огромна, обаче детето нищо друго не иска да яде!!! Направо нямам думи, толкова успешна торта! Благодаря!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,записах си рецептата блата за торта която сте публикували.Съпругът ми харесва да прави торти и се надявам да му хареса.Когато я изпробва ще ви пиша.
ОтговорИзтриванеНаправих блата. Разбих го както е указано, но някъде бъркам в печенето. След като извадих блата, той спадна, след като се беше надигнал превъзходно.
ОтговорИзтриванеКъде греша?
Сигурно не е бил изпечен. Аз го пекох 1.10ч.
ИзтриванеЗдравейте,Ваня :)
ОтговорИзтриванеСледя Вашите рецепти и съм страшно доволна от тях,благодаря за което :)
Възнамерявам да направя блата за торта.Имам въпрос относно печенето.
Моята фурна е газова,има ли значение за изпичането на блата?
За да пека отгоре трябва да я изключа,когато съм пекла отдолу.
Не мога едновременно да пека на горна и долна.
Забелязала съм,че и времето на печене е различно.
И аз имам същият проблем с фурната. Тук в Канада всичките са на този принцип и очаквам отговора с нетърпение.
Изтриванетавата с тестото по средата на фурната ли се слага? едновременно да пече и от горе , и от долу?
ОтговорИзтриванеmoga li da izpolzvam tazi smes za mafini
ОтговорИзтриванеПрекрасен блат,рецептата е повече от сполучлива!Пробвах и в три отделни форми-отличен резултат!Благодарности,Ваня!
ОтговорИзтриванеСтрахотен блат, благодаря! Търсех точно такъв, защото моето 4 годишно момченце искаше само и единствено торта Маккуин за рождения си ден :) . И понеже и без това ми беше достатъчно сложно да я направя, тъй като това ми е първата 3D торта - много важно беше ПОНЕ блатовете да станат добре :). Направих голямата доза, от която опекох 4 правоъгълни блата и направих два Маккуина :). Още веднъж, благодаря за страхотната рецепта! Ето и моя резултат: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208428792062964&set=a.1078284442940.2013587.1401136265&type=3&theater
ОтговорИзтриванеКато е изпечен блата колко см е висок горе долу
ОтговорИзтриванеТорта стана невероятна, благодаря Ванче за рецептата, днес я направих
ОтговорИзтриванеНАИСТИНА НРВЕРОЯТЕН БЛАТ!!! Направих го по рецептата със 6 яйца, но го изпекох във 22см.форма за около 1ч.10мин. Стана абсолютно равен, 9см.блат. Сега експериментирам с доза и половина от продуктите за квадратна тава 30/30см. Ще видим какво ще се получи.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Ваня!
Ива
Трябва ли да си намазни хартията за печене преди да си изсипе и на вентилатор ли се пече блата ❤благодаря
ОтговорИзтриванеЗдравейте !
ОтговорИзтриванеСпоред вас може ли да се оцвети блатът със сладкарски бои ?
Здравейте! Блата ви е много хубав и ще го опитам със ссигурност,но имам нужда от рецепта за шоколадов крем между блатовете
ОтговорИзтриванеЗдравейте направих блата днес но в средата се надигна и спука къде бъркам ?
ОтговорИзтриванеNa 8.07.2017 du6terq mi navur6va 1 godinka!! Tortata 6te bude s va6iqt blat! Napravih go za 28 sm I go razdelih na 2 4asti 4e formats mi e 24sm! V momenta go peka I se nadqvam da stane prevuzhoden kato pricesata mi za koqto go pravq! Slojih te4nost kafe I mlqko I izpolzvah kakaoviqt blat! Mislq 4e su6to nqma da ima problem 4e slojih esenciq vaniliq vmesto vanilova zahar! Sled malko 6te pi6a kakuv e rezultata! Nadqvam se I na 8 da ka4a snimka ot RD s tortata I duhaneto na sve6ti4kite!
ОтговорИзтриванемалко глупав въпрос блата 20 сантиметра висок или широк става?
ОтговорИзтриванеМоже ли да се сложи 100 гр.бадемово брашно и да се намали другото.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Искам да попитам коя от дозировките да използвам за правоъгълна форма, тъй като искам да направя торта за първия рожден ден на сина ми във формата на цифрата 1. :)
ОтговорИзтриванеРецептата е много сполучлива и блата става наистина невероятен!!Поздравления за
ОтговорИзтриванепрекрасните рецепти,които сте споделили с нас!
Искам да попитам каква сметана използвате ,защото аз взех такава за разбиване ,стана крема ,но малко оскъдно се получи като количество..
ОтговорИзтриванеЗащо времето за печене е дадено 45-50 минути, при положение, че пека почти още толкова време...?! За неопитните това е сериозен проблем...
ОтговорИзтриванеМного добра рецепта. Изпробвах какаовия вариант за 20см. Получи се много добре, но и при мен времето за печене беше повече, то си зависи от фурната.
ОтговорИзтриванеЗдравей те изкам да попита можели да изпека в тава без падащи стени и без хартия за печене а да намажа със олио тавичката
ОтговорИзтриванеБлатовете стават невероятни пробвах със различни варианти ,и мляко и плодове и зеленчуци на пюре станаха уникални ,спретнах торта Дъга 🌈 еее няма такъв вкус ! Благодаря Ваня !
ОтговорИзтриванеЗдравейте, за торта Дъга как направихте блата? Разделихте една доза на няколко части и ги оцветихте ?
ИзтриванеНяма по-добра рецепта за блатове. Ползвам единствено и само нея за торти. Получават се равни крехки и сочни блатове. Поздравления за рецептата.
ОтговорИзтриванеКолко грма е бакпулвера защото има и от 10 и от 15 гр пакетчета? Благодаря предварително 🙂
ОтговорИзтриванеПреди няколко дни правих този блат . Изпече се за 1 час и 20-25 мин.
ОтговорИзтриванеУникален! Благодаря от сърце! Как мога да принтирам рецептата ? Пробвах се не става…
Благодаря от сърце за точната рецепта , пекох в 24 см.форма, използвах пр.мляко като течност и беше готов за точно указаното време .Стана перфектен , равен ,влажен и много вкусен.Желая светли празници !
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, за първи път ми се получи наистина хубав блат без връхче. Получи се въпреки че обърках количеството течност и сложих по 300мл мляко и олио за малката форма.
ОтговорИзтриване