menu

сряда, 13 април 2016 г.

Невероятен блат за торти





Този блат за торти трябва наистина да бъде във всяка колекция от рецепти. Лесен е  да се направи и е чудесен за мотиви и 3D торти, защото можете да го нарежете в страхотна форма.
Използвайте всякакъв вид течност, която не съдържа въглероден диоксид. Течности с въглероден диоксид са всички газирани напитки. За предпочитане са мляко, натурален сок, плодов сок, сок от компот, какао, кафе, чай, млечни напитки, ликьори и др. Така, че комбинирайте течността по ваш  вкус и с крема, който искате да направите торта или сладкиш, или просто направете блата с това което разполагате вкъщи.


Продукти за форма  20 см.:

4 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 мл. течност- мляко, натурален сок, кафе, чай, какао, плодови напитки, млечни напитки и др.
300 гр. брашно- за какао блат / 270 гр. брашно+30 гр. какао /
200 мл. олио
1 пакетче бакпулвер

Продукти за форма  26-28 см.:

6 яйца
300 гр. захар
2 пакетче ванилова захар
300 мл. течност-мляко, натурален сок, кафе, чай, какао, плодови напитки, млечни напитки и др.
300 мл. олио
450 гр. брашно- за какао блат /390 гр. брашно+60 гр. какао /
1 и 1/2  пакетче бакпулвер

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар до побеляване и не по-малко от 10 мин. Ако трябва засичайте по часовник. Към получената яйчена смес добавете по-малко  олио и избраната то вас напитка. Разбивайте около 1 мин. След това добавете пресято брашно смесено с бакпулвер и разбъркайте с шпакла. Получената смес сипете във форма за торта с падащи стени, обложена с хартия по дъното и по стените. Печете в загряна фурна на 160 градуса около 45-50 мин. зависимост от фурната. Проверявайте с клечка за зъби.
Готовия блат извадете от формата и оставете да се охлади.


Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















извор
http://sandyskitchendreams1.blogspot.co.at/2015/01/wunderkuchen.html?m=1

72 коментара:

  1. Ваня, чудесна рецепта. какъв е чалъма да не се надига блата в средата по време на печене?Да не стане на конус.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Аура. Специално този блат не се надига в средата. Пробвай мила.

      Изтриване
    2. Благодаря, ще се прави на 20 май :)))..Ще напиша отзив :)

      Изтриване
    3. Имам още едно въпросче: Трябва ли блата да се сиропа? Защото ще правя крем с кондензирано мляко и краве масло. Мисълта ми е да не остане блата сух. Крема няма да е толкова мокър.

      Изтриване
    4. Аура, да зависи какъв крем ще използваш. По принцип блата е сочен, но може и да се сиропира. Ти ще използваш и краве масло в крема, което значи, че крема ще се стегне и няма да може да сиропира блата. Сиропирай го предварително. Поздрав.

      Изтриване
    5. Благодаря за бързия отговор!!!
      Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
    6. Има един крем за бисквитена торта,може ли да се ползва за намазване между блатове те?

      Изтриване
    7. Ау, а на мен ми се навдигна посредата. Сега печа втора част и ще видя какво ще се случи.
      Нищо де, но е вкусен, ще се опитам при сглобяването да поправя "грешката" :-)

      Изтриване
  2. И аз мисля да пробвам, и то още утре, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Течността в грамове или мл ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зададохте този въпрос и в групата. Не знам защо не ви се е получил блата. Рецептата е точна. Течността се измерва в мл. и така е дадена. Рецептата не съм я измисли аз има и източник под снимките.

      Изтриване
    2. Чудесен блат стана ,Ваня! Благодаря за чудесната рецепта! Само се притеснявам дали ще успея да го разрежа на 2 или 3 блата?

      Изтриване
  4. Блата е много лесен за приготвяне.С него направих шоколадова торта и се получи страхотно.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте,Ваня!От няколко дни имам книгата Ви,поздравления!Аз тази рецепта си я правя от години(за блат и като кекс),но винаги пека първо отдолу само и накрая запичам.Излишно ли е...или мога да включвам и двата реотана?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви. Пека на средното ниво на фурната на горен и долен реотан.

      Изтриване
  6. Ваня, поздравления ! Блатът за торти е чудесен,сочен и няма нужда от сиропиране. Направих този с 6 яйца и стана една огромна торта, но това не ни попречи да я изядеме. Кремовете бяха шоколадов и ванилия от тези дето са без варене на "Йотис " и се получи страхотна торта. Сега ще я направя с 4 яйца , защото и килограмите се трупат а изкушението е голямо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието. Що се отнася до килограмите, това е и за мен проблем, но важното е да сме здрави. Поздрав.

      Изтриване
  7. Дайте идея за крем...днес ще правя блата,а незнам с какъв крем...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Класически сладкарски крем! Пробвах! Леко соропирах със захарен сироп с лимонов ликьор.Добавих банани между блатовете, украсих с сметана и ягоди.
      Направих варианта с 6 яйца.Изпекох в тавата от фурната и станаха 2 торти.

      Изтриване
  8. Нещо не мога да кача снимките

    ОтговорИзтриване
  9. Zdraveite,blata izglejda strahoten,pozdravlenia!Specialno za Aurelia Nasirova za vaprosat i "kakav e chalama da ne se navdiga blata v sredata?" sadat v koito se peche blata se pokriva i po tozi nachin ne mu pozvoliava da se navdiga v sredata :)

    ОтговорИзтриване
  10. Искам да попитам ..ваниловата захар с какво мога да я заменя ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 1-2 ванилии с малко захар/но навсякъде има и ванилова захар/

      Изтриване
  11. Здравейте...прекрасна рецепта,тези дни ще я пробвам и мисля да я комбинирам с крема на Сочната шоколадова торта.....ще споделя.....разбира се ако резултата е за показване хахах....имам един въпрос,как режеш блатовете,защото аз съм рязала с нож и стават криви и... абе не ми се получава,чудех се да пробвам с конец,но реших да питам първо майстора. Благодаря и поздрави ! Ренета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря. Блат режа с конец, да. Ще стане тортата, само желание да имате. Поздрав.

      Изтриване
  12. Направих го...., но ми стана с дупка в средата... къде сгреших?

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте! По повод рождения ден на моят син реших да направя торта като използвам този блат и Яйчен крем. Имам три въпроса: 1 да сиропирам ли блатовете; 2 трябва ли едното да е топло, а др студено, когато почвам да сглобявам тортата (става въпрос за блат и крем); 3 ще ползвам правоъгълна тава 20/30 см. това означава ли, че трябва да използвам продукти за тава 26-28 см. диаметър или не? Много сложно стана :) Предварително благодаря и дано ми се получи тортата!

    ОтговорИзтриване
  14. Стана страхотно първи опит ми е

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотен блат,стана страхотна торта! 😃

    ОтговорИзтриване
  16. Страхотен блат,стана страхотна торта! 😃

    ОтговорИзтриване
  17. Страхотна торта стана!Прекрасен блат 😃

    ОтговорИзтриване
  18. Здравей Ваня,въпросът ми е може ли блата да се направи 2-3 преди да се сглоби тортата, като се съхранява във фолио?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да и на мен ми се е налагало. След като се охлади напълно, го слагам в чиста кесия и добре затворен в хладилника.

      Изтриване
  19. Ваня здравей, направих двата размера блатове, защото мисля да правя торта на два етажа, но ми идва ниски, а не ми се пекат още два, дойде ми идея да сложа помежду им и ред напоени бишкоти савоярди, как мислиш ще се получи ли?

    ОтговорИзтриване
  20. Здравейте, може ли към сместа да се прибавят плодове за сладкиши? Благодаря предварително за отговора :)

    ОтговорИзтриване
  21. Малко глупав въпрос, но рецептата ще стане ли за форма 24см

    ОтговорИзтриване
  22. Направих големия размер с какао за НГ, с млечен крем и бадеми, стръгнах малко шоколад. Уплаших се, че стана огромна, обаче детето нищо друго не иска да яде!!! Направо нямам думи, толкова успешна торта! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  23. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  24. Здравейте,записах си рецептата блата за торта която сте публикували.Съпругът ми харесва да прави торти и се надявам да му хареса.Когато я изпробва ще ви пиша.

    ОтговорИзтриване
  25. Направих блата. Разбих го както е указано, но някъде бъркам в печенето. След като извадих блата, той спадна, след като се беше надигнал превъзходно.
    Къде греша?

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте,Ваня :)
    Следя Вашите рецепти и съм страшно доволна от тях,благодаря за което :)
    Възнамерявам да направя блата за торта.Имам въпрос относно печенето.
    Моята фурна е газова,има ли значение за изпичането на блата?
    За да пека отгоре трябва да я изключа,когато съм пекла отдолу.
    Не мога едновременно да пека на горна и долна.
    Забелязала съм,че и времето на печене е различно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз имам същият проблем с фурната. Тук в Канада всичките са на този принцип и очаквам отговора с нетърпение.

      Изтриване
  27. тавата с тестото по средата на фурната ли се слага? едновременно да пече и от горе , и от долу?

    ОтговорИзтриване
  28. Прекрасен блат,рецептата е повече от сполучлива!Пробвах и в три отделни форми-отличен резултат!Благодарности,Ваня!

    ОтговорИзтриване
  29. Десислава Златева3 март 2017 г. в 9:17

    Страхотен блат, благодаря! Търсех точно такъв, защото моето 4 годишно момченце искаше само и единствено торта Маккуин за рождения си ден :) . И понеже и без това ми беше достатъчно сложно да я направя, тъй като това ми е първата 3D торта - много важно беше ПОНЕ блатовете да станат добре :). Направих голямата доза, от която опекох 4 правоъгълни блата и направих два Маккуина :). Още веднъж, благодаря за страхотната рецепта! Ето и моя резултат: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208428792062964&set=a.1078284442940.2013587.1401136265&type=3&theater

    ОтговорИзтриване
  30. Като е изпечен блата колко см е висок горе долу

    ОтговорИзтриване
  31. Торта стана невероятна, благодаря Ванче за рецептата, днес я направих

    ОтговорИзтриване
  32. НАИСТИНА НРВЕРОЯТЕН БЛАТ!!! Направих го по рецептата със 6 яйца, но го изпекох във 22см.форма за около 1ч.10мин. Стана абсолютно равен, 9см.блат. Сега експериментирам с доза и половина от продуктите за квадратна тава 30/30см. Ще видим какво ще се получи.
    Благодаря ти, Ваня!

    Ива

    ОтговорИзтриване
  33. Трябва ли да си намазни хартията за печене преди да си изсипе и на вентилатор ли се пече блата ❤благодаря

    ОтговорИзтриване
  34. Здравейте !
    Според вас може ли да се оцвети блатът със сладкарски бои ?

    ОтговорИзтриване
  35. Здравейте! Блата ви е много хубав и ще го опитам със ссигурност,но имам нужда от рецепта за шоколадов крем между блатовете

    ОтговорИзтриване
  36. Здравейте направих блата днес но в средата се надигна и спука къде бъркам ?

    ОтговорИзтриване
  37. Na 8.07.2017 du6terq mi navur6va 1 godinka!! Tortata 6te bude s va6iqt blat! Napravih go za 28 sm I go razdelih na 2 4asti 4e formats mi e 24sm! V momenta go peka I se nadqvam da stane prevuzhoden kato pricesata mi za koqto go pravq! Slojih te4nost kafe I mlqko I izpolzvah kakaoviqt blat! Mislq 4e su6to nqma da ima problem 4e slojih esenciq vaniliq vmesto vanilova zahar! Sled malko 6te pi6a kakuv e rezultata! Nadqvam se I na 8 da ka4a snimka ot RD s tortata I duhaneto na sve6ti4kite!

    ОтговорИзтриване
  38. малко глупав въпрос блата 20 сантиметра висок или широк става?

    ОтговорИзтриване
  39. Нели Бъчварова10 август 2017 г. в 8:50

    Може ли да се сложи 100 гр.бадемово брашно и да се намали другото.

    ОтговорИзтриване
  40. Здравейте! Искам да попитам коя от дозировките да използвам за правоъгълна форма, тъй като искам да направя торта за първия рожден ден на сина ми във формата на цифрата 1. :)

    ОтговорИзтриване
  41. Рецептата е много сполучлива и блата става наистина невероятен!!Поздравления за
    прекрасните рецепти,които сте споделили с нас!

    ОтговорИзтриване
  42. Искам да попитам каква сметана използвате ,защото аз взех такава за разбиване ,стана крема ,но малко оскъдно се получи като количество..

    ОтговорИзтриване
  43. Защо времето за печене е дадено 45-50 минути, при положение, че пека почти още толкова време...?! За неопитните това е сериозен проблем...

    ОтговорИзтриване
  44. Много добра рецепта. Изпробвах какаовия вариант за 20см. Получи се много добре, но и при мен времето за печене беше повече, то си зависи от фурната.

    ОтговорИзтриване
  45. Здравей те изкам да попита можели да изпека в тава без падащи стени и без хартия за печене а да намажа със олио тавичката

    ОтговорИзтриване
  46. Блатовете стават невероятни пробвах със различни варианти ,и мляко и плодове и зеленчуци на пюре станаха уникални ,спретнах торта Дъга 🌈 еее няма такъв вкус ! Благодаря Ваня !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, за торта Дъга как направихте блата? Разделихте една доза на няколко части и ги оцветихте ?

      Изтриване
  47. Няма по-добра рецепта за блатове. Ползвам единствено и само нея за торти. Получават се равни крехки и сочни блатове. Поздравления за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  48. Колко грма е бакпулвера защото има и от 10 и от 15 гр пакетчета? Благодаря предварително 🙂

    ОтговорИзтриване
  49. Преди няколко дни правих този блат . Изпече се за 1 час и 20-25 мин.
    Уникален! Благодаря от сърце! Как мога да принтирам рецептата ? Пробвах се не става…

    ОтговорИзтриване
  50. Благодаря от сърце за точната рецепта , пекох в 24 см.форма, използвах пр.мляко като течност и беше готов за точно указаното време .Стана перфектен , равен ,влажен и много вкусен.Желая светли празници !

    ОтговорИзтриване
  51. Страхотна рецепта, за първи път ми се получи наистина хубав блат без връхче. Получи се въпреки че обърках количеството течност и сложих по 300мл мляко и олио за малката форма.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице