menu
!doctype>
петък, 22 юли 2016 г.
Бъркана торта
Продукти за блата:
3 яйца
150 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл. олио
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Продукти за крема:
1 л. прясно мляко
2 пакетчета ванилов пудинг- шоколадов пудинг /всяко 37 гр./
6 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
125 гр. масло
100 гр. бял шоколад-млечен шоколад
Още:
100 гр. мармалад от череши, или друг по ваш избор
Приготвяне:
Приготвяне на блата:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата със захар и ванилова захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко и пресято брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия. Печете в загряна фурна около 12 мин.. Готовия блат извадете от тавата заедно с хартията и оставете леко да изстине. Може да използвате и два готови блата за торта.
През това време направете крема.
Приготвяне на крема:
Сварете пудинг в прясно мляко със захар и ванилова захар по стандартния начин. Махнете крема от котлона и добавете масло на парчета и натрошен бял шоколад. Разбъркайте до разтопяване на продуктите.
Нарежете блата на парчета 2-2 см. Сипете ги в подходящ голям съд и залейте с горещия крем. Разбъркайте внимателно да се натопят парченцата пандишпан хубаво в крема. В дълбока купа обложена със стреч фолио сипете малко от тази смес. На места сложете по-малко мармалад. Отново ред с пандишпановата смес и отново мармалад. След като наредите тортата покрийте я със стреч фолио и сложете в хладилник да се стегне. След като се стегне обърнете върху чиния или поднос.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много е вкусна, да, казвам от опит - и аз я правя, но сега я правя по друг начин - вместо крем, използвам гъсто кисело мляко с лимонов сок и пудра захар. След като престои час-два в хладилника, става много вкусна, свежа и лека торта. Само за летните горещини.
ОтговорИзтриванеА аз вместо блат ползвам кроасани
ОтговорИзтриванеИзвинете, колко броя кроасани използвате и с пълнеж ли са? Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеС какво е украсена отгоре тортата?
ОтговорИзтриваненастърган бял шоколад
ИзтриванеИ малко стафиди ако прибавим ...
ОтговорИзтриванеможе да ползвате и пандишпанови изрезки става супер
ОтговорИзтриване