menu

петък, 22 юли 2016 г.

Бъркана торта





Продукти за блата:

3 яйца
150 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл. олио
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

Продукти за крема:

1 л.  прясно мляко
2 пакетчета ванилов пудинг- шоколадов пудинг /всяко 37 гр./
6 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
125 гр. масло
100 гр. бял шоколад-млечен шоколад

Още:

100 гр. мармалад от череши, или друг по ваш избор

Приготвяне:

Приготвяне на блата:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата със захар и ванилова захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко и пресято брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия. Печете в загряна фурна около 12 мин.. Готовия блат извадете от тавата заедно с хартията и оставете леко да изстине. Може да използвате и два готови блата за торта.
През това време направете крема.

Приготвяне на крема:

Сварете пудинг в прясно мляко със захар и ванилова захар по стандартния начин. Махнете крема от котлона и добавете масло на парчета и натрошен бял шоколад. Разбъркайте до разтопяване на продуктите.

Нарежете блата на парчета 2-2 см. Сипете ги в подходящ голям съд и залейте с горещия крем. Разбъркайте внимателно да се натопят парченцата пандишпан хубаво в крема. В дълбока купа обложена със стреч фолио сипете малко от тази смес. На места сложете по-малко мармалад. Отново ред с пандишпановата смес и отново мармалад. След като наредите тортата покрийте я със стреч фолио и сложете в хладилник да се стегне. След като се стегне обърнете върху чиния или поднос.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















7 коментара:

  1. Много е вкусна, да, казвам от опит - и аз я правя, но сега я правя по друг начин - вместо крем, използвам гъсто кисело мляко с лимонов сок и пудра захар. След като престои час-два в хладилника, става много вкусна, свежа и лека торта. Само за летните горещини.

    ОтговорИзтриване
  2. А аз вместо блат ползвам кроасани

    ОтговорИзтриване
  3. Извинете, колко броя кроасани използвате и с пълнеж ли са? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  4. С какво е украсена отгоре тортата?

    ОтговорИзтриване
  5. И малко стафиди ако прибавим ...

    ОтговорИзтриване
  6. може да ползвате и пандишпанови изрезки става супер

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице