menu
!doctype>
сряда, 31 август 2016 г.
Памук кифли 2
Продукти:
700 гр. брашно
2 яйца
200 мл. олио
300 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
100 гр. захар
Още:
1 яйце за намазване
сладко по ваш вкус
150 мл. вода+150 гр. захар+1 пакетче ванилова захар
кокосови стърготини за овалване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете захар, мая и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете леко разбито яйца с олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете на топло да втаса.
Втасалото тесто разделете на 4 равни части. Оформете топчета. Всяко разточвате на тънка, кръгла кора и разрязвате на 8 части. На всяка в широката част, правите разрез 2 см.. Слагате сладко по ваш избор и навивате кифлички, като острата част на тестото опъвате в срещуположната страна на вас. Редите в тава с хартия. Оставете ги 15 мин., покрити.
През това време смесете вода и захар и варете 4-5 мин. Прехвърлете сиропа в дълбока купа да изстива.
Намажете кифличките с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 200 градуса.
Още топли, кифличките се топят в захарният сироп за секунди и се овалват в кокосови стърготини.
Кифличките са страхотни и без да се топят в захарен сироп и кокос.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор Дана Дробняк
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Колко захар да сложа с маята?Останалата захар,кога да прибавя?Благодаря
ОтговорИзтриване