menu

петък, 26 август 2016 г.

Руло с маскарпоне крем





























Продукти:

4 яйца
200 гр. пудра захар
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

1 ч.л. какао

За крема:

250 гр. маскарпоне
200 мл. течна сладкарска сметана
80 гр. пудра захар

Приготвяне:

Разбийте яйца с пудра захар до побеляване. Добавете смесено брашно с бакпулвер и ванилия. Разбъркайте без миксер. От получената смес отделете 5-6 с.л. и добавете какао. Разбъркайте и я сипете в чиста кесия. Отрежете връхчето на кесията и " рисувайте " желаните от вас форми в тавата на фурната с хартия. Сложете тавата в загряна фурна на 200 градуса, точно 1 мин. Извадете я от фурната и върху рисуваните форми, сипвате яйчената смес. Върнете във фурната и печете още 10 мин., или докато блата получи леко кафеникав цвят. Готовият блат извадете от тавата заедно с хартията и завийте на руло. Оставете да изстине.
През това време направете крем, като смесите маскарпоне с пудра захар и разбита сметана.
Върху охладеният блат сложете цялото количество крем и тоново завийте на руло, като внимателно при навиването, разлепвате блата от хартията за печене. Оставете рулото да се охлади в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



























2 коментара:

  1. Милена Кръстева24 септември 2016 г. в 17:57

    Направих го това руло,но блатът ми киселеше.Мисля си,че е от бакпулвера защото преди няколко дни правих друг сладкиш с бакпулвер пак така блатът ми киселеше.Възможно ли е или аз си въобразявам,че е от него? Крема е страхотен,рулото се изяде наведнъж не остана за следващия ден.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице