menu
неделя, 13 ноември 2016 г.
Франзели без месене
Продукти за 2 франзели:
375 гр. брашно
1 ч.л. сол
300 мл. топла вода
1 пакетче суха мая-7 гр.
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол и разбъркайте. В топла вода разтворете суха мая. Без да шупва я добавете в брашното, като енергично бъркате с дървена лъжица. Може да използвате и миксер с приставки за тесто. Трябва да получите гъсто, лепящо тесто. Оставете в топла фурна да втаса.
Изсипете тестото, върху плот поръсен с малко повече брашно. Разделете на две равни части и от всяка оформете дълги, тънки франзели. Прехвърлете ги в тавата на фурната с хартия за печене. На места направете разрези с остър нож. Оставете ги покрити, до загряване на фурната. Включете фурната на 240 градуса. На дъното на фурната, в друг съд сипете вода. Напръскайте франзелите с малко вода и сложете тавата в загрята фурна в средата. Печете до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/05/2015 - 0 Comments
16/12/2015 - 4 Comments
26/10/2015 - 1 Comments
Какво означава топла фурна, 50 градуса или повече?
ОтговорИзтриванеФурната се загрява на 50 градуса, изключва се и тесто се слага покрито вътре във фурната.
ИзтриванеЩе стане ли тестото, ако го пусна в хлебопекарната да се замеси?
ОтговорИзтриванеНе виждам причина да не стане,но моята например меси по дълго и после се затопля.Така според мен ще стане по бързо.Сега ги сложих във фурната да втасват.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеБихте ли обяснили отново по-подробно процеса след изваждане от фурна и оформянето на тестото? Моето е прекалено лепкаво трябва ли да го размеся с още брашно, за да оформя франзелите и след това имат ли нужда от повторно втасване? Първия ми опит беше неуспешен - получих доста дебела кора и "глетав" хляб отвътре?
Няма нужда от добавяне на брашно след втасването. Просто се изсипа на плот с брашно и с помощта на брашното се оформят франзелите. Не мога да си обясня, защо сте получили глетав хляб.
ИзтриванеТестото беше доста мокро и лепкаво, но спазих точните пропорции измерени с електронна везна, определено беше трудно за работа /но не съм много опитна с тестата/ едната опитах да оформя по начина, който описахте вие, но не се получи. На втората сложих още брашно и също не се получи, тъй като нямаше време да втаса ... :)
ИзтриванеЩе стане, да.
ОтговорИзтриванеZdraveite! Na kolko gradusa trqbva da se pekat franzelite? Za zagrqvane na furnata i 240 gradusa - qsno,no posle na kolko se pekat do kraq?
ОтговорИзтриванеСтанаха много хубави! Благодаря :)
ОтговорИзтриванезащо не ми станаха златисти като на снимката
ОтговорИзтриванеЗдравейте, в 300 мл топла вода ли разтваряме сухата Мая? Има ли прясно мляко в рецептата, защото на първата снимка течността, която изсипвате прилича на прясно мляко. Благодаря :)
ОтговорИзтриванеНяма прясно мляко в рецептата. Просто маята е разтворена във водата и така изглежда. Поздрав
Изтриванене ми се получиха като на снимката но станаха много вкусни
ОтговорИзтриванеКакво означава : В дъното на фурната в друг съд сирене вода.
ОтговорИзтриванеВ друг съд спираме вода и печем заедно с него ли франзелите за да те изсъхват?
В обикновена фурна или с вентилатор се пече?
ОтговорИзтриванеСтанаха чудесни! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване