menu
четвъртък, 8 декември 2016 г.
Солени рула със спанак и лютеница
Продукти за 1 руло:
3 яйца
1 ч.л сол /равна/
120 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
120 гр. кисело мляко
3 с.л. лютеница или 3 с.л. ситно нарязан, бланширан спанак
Плънка за 1 руло:
200 гр. крема сирене
100 гр. фино нарязан кашкавал
100 гр. фино нарязана шунка
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със сол. Добавете брашно смесено с бакпулвер и отново разбийте. Към получената смес добавете кисело мляко, лютеница или спанак. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия, намазана леко с олио. Печете в загрята фурна, около 10-13 мин. Готовият блат обърнете върху влажна кърпа. Завийте на руло и оставете да се охлади.
Охладеният блат намажете с крема сирене, наредете кашкавала и шунка. Може да използвате и плънка по ваш вкус. Завийте отново на руло и увийте стегнато,в стреч фолио. Оставете няколко часа в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 20/04/2020 - 2 Comments
- 04/09/2016 - 2 Comments
- 15/12/2015 - 0 Comments
Страхотно предястие за парти! Непременно ще я направя. Благодаря за рецептата, Ваня!
ОтговорИзтриванеВанче стана както винаги божествено , гостите ми бяха възхитени .За пореден път , едно голямо Благодаря !!!
ОтговорИзтриванеСупер са, лесни и ефектни!
ОтговорИзтриванеВаня, здравей! Бих искала да попитам, тъй като в момента не разполагам със спанак, мога ли да ползвам пасиран грах? Благодаря!
ОтговорИзтриване