menu

четвъртък, 8 декември 2016 г.

Солени рула със спанак и лютеница






























Продукти за 1 руло:

3 яйца
1 ч.л сол /равна/
120 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
120 гр. кисело мляко

3 с.л. лютеница или 3 с.л. ситно нарязан, бланширан спанак

Плънка за 1 руло:

200 гр. крема сирене
100 гр. фино нарязан кашкавал
100 гр. фино нарязана шунка

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със сол. Добавете брашно смесено с бакпулвер и отново разбийте. Към получената смес добавете кисело мляко, лютеница или спанак. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия, намазана леко с олио. Печете в загрята фурна, около 10-13 мин. Готовият блат обърнете върху влажна кърпа. Завийте на руло и оставете да се охлади.
Охладеният блат намажете с крема сирене, наредете кашкавала и шунка. Може да използвате и плънка по ваш вкус. Завийте отново на руло и увийте стегнато,в стреч фолио. Оставете няколко часа в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























4 коментара:

  1. Страхотно предястие за парти! Непременно ще я направя. Благодаря за рецептата, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче стана както винаги божествено , гостите ми бяха възхитени .За пореден път , едно голямо Благодаря !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня, здравей! Бих искала да попитам, тъй като в момента не разполагам със спанак, мога ли да ползвам пасиран грах? Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице