menu

понеделник, 27 февруари 2017 г.

Руло " Наслада "








Продукти:

7 яйца
80 гр. захар
20 гр. брашно
20 гр. какао
1 ч.л. бакпулвер

Продукти за крема:

500 мл. прясно мляко
1 пакетче пудинг ванилия /37 гр./
20 гр. нишесте
60 гр. захар

50 гр. бял шоколад
50 гр. черен шоколад
100 гр. масло
120 гр. смлени, белени бадеми / лешници
80 гр. смлени бисквити

За сиропиране на блата:

100 мл. мляко

За ганаш:

100 гр. шоколад за готвене
180 гр. течна сметана

Приготвяне:

Сварете пудинг с нишесте и захар по стандартния начин. След завиране махнете от котлона и разделете крема на две равни части. В едната добавете бял шоколад, а в другата чер шоколад. Разбъркайте да се разтопят. Покрийте със стреч фолио, директно по повърхността на крема и оставете да се охладят.

Включете фурната на 180 градуса с вентилатор.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг и постепенно добавете захар. Към получената смес добавете един по един жълтъците и разбъркайте с миксер. Добавете и пресято брашно, с какао и бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тавата на фурната, с хартия за печене и леко намазана с олио. Печете в загряна фурна около 15 мин.
Готовият блат обърнете върху влажна кърпа, махнете хартията и завийте на руло. Оставете да се охлади.

В охладеният крем с бял шоколад добавете 50 гр. меко масло и смлени бадеми. Разбъркайте с миксер.
В охладеният крем с чер шоколад добавете 50 гр. меко масло и смлени бисквити. Разбъркайте с миксер.

Развийте охладеният блат, сиропирайте равномерно с прясно мляко, намажете първо с крема с черен шоколад. Върху него нанесете крема с бадеми. Завийте на руло и увийте стегнато, цялото руло в стреч фолио. Оставете няколко часа в хладилник.

Загрейте сметана на котлона /не трябва да завира/. Добавете ситно нарязан шоколад. Разбъркайте да се разтопи.

Развийте рулото и залейте с ганаш. Прехвърелете върху поднос и върнете в хладилника, за още няколко часа.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




























извор Кулинарика

6 коментара:

  1. Здр.,Ваня!
    Когато се приготвя пудинга + още 20 гр. нишесте,течността само колкото пише на пакета на пудинга ли е ,или се добавя още?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, пакетче пудинг + 20 гр. нишесте + 500 мл. прясно мляко и захар. Не се подвеждайте по написаното на пакета, следвайте рецептата.

      Изтриване
  2. Здравейте!Нямам търпение да приготвя това руло,но искам да попитам брашното в блата наистина ли е само 20 грама!Благодаря предварително_Дурова

    ОтговорИзтриване
  3. Какъв размер е тавата, в която печете рулото ?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице