menu
сряда, 19 юли 2017 г.
Вълшебни соленки
Поредната рецепта от старите тефтери. Препоръчвам!
Продукти:
250 гр. свинска мас
1 жълтък
1/2 ч.л сол / зависи от сиренето/
300 гр. сирене
100 мл. прясно мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
и брашно за меко тесто
Още:
1 белтък за намазване
сусам
микс семена
и др.
Приготвяне:
Разбийте с миксер свинска мас с жълтък, сол. Добавете натрошено сирене, прясно мляко и сода бикарбонат. След всяко добавяне разбивайте с миксер. Към получената смес добавяйте по-малко брашно до получаване на меко тесто. Разделете тестото на две части и всяка разточете на тънка кора 0,8 см. Вадете желаните форми и редете в тава с хартия. Оставете до загряване на фурната.
Включете фурната на 230 градуса. Намажете соленките с леко разбит белтък и поръсете със сусам. Печете в загряна фурна до златисто.
За да направите многолистни соленки, просто прегънете няколко пъти тесто, като писмо и разточете отново!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 10/05/2020 - 0 Comments
- 03/07/2020 - 0 Comments
- 10/09/2015 - 4 Comments
На 230 градуса ли се изпичат през цялото време? И, ориентировъчно, колко е брашното?
ОтговорИзтриванеОколо 500 гр.брашно, но все пак зависи от брашното. На време не съм гледала, на около 10 мин, бързо са готови.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеСвинската мас може ли да бъде заместена с масло?
Предполагам, че може, но няма да е същият резултат.
ИзтриванеМожеее :))),току-що ги направих с масло понеже нямам свинска мас и са невероятно вкусни!Сиренето замених с кашкавал и вместо сода бикарбонат по погрешка сложих бакпулвер :) !
ИзтриванеМного хубави станаха !
ОтговорИзтриванеРецептата е много хубава и точна благодаря ви.
ОтговорИзтриване