menu

сряда, 19 юли 2017 г.

Вълшебни соленки







Поредната рецепта от старите тефтери. Препоръчвам!

Продукти:

250 гр. свинска мас
1 жълтък
1/2 ч.л сол / зависи от сиренето/
300 гр. сирене
100 мл. прясно мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
и брашно за меко тесто

Още:

1 белтък за намазване
сусам
микс семена
и др.

Приготвяне:

Разбийте с миксер свинска мас с жълтък, сол. Добавете натрошено сирене, прясно мляко и сода бикарбонат. След всяко добавяне разбивайте с миксер. Към получената смес добавяйте по-малко брашно до получаване на меко тесто. Разделете тестото на две части и всяка разточете на тънка кора 0,8 см. Вадете желаните форми и редете в тава с хартия. Оставете до загряване на фурната.
Включете фурната на 230 градуса. Намажете соленките с леко разбит белтък и поръсете със сусам. Печете в загряна фурна до златисто.

За да направите многолистни соленки, просто прегънете няколко пъти тесто, като писмо и разточете отново!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















7 коментара:

  1. На 230 градуса ли се изпичат през цялото време? И, ориентировъчно, колко е брашното?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Около 500 гр.брашно, но все пак зависи от брашното. На време не съм гледала, на около 10 мин, бързо са готови.

      Изтриване
  2. Здравейте,

    Свинската мас може ли да бъде заместена с масло?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че може, но няма да е същият резултат.

      Изтриване
    2. Можеее :))),току-що ги направих с масло понеже нямам свинска мас и са невероятно вкусни!Сиренето замених с кашкавал и вместо сода бикарбонат по погрешка сложих бакпулвер :) !

      Изтриване
  3. Рецептата е много хубава и точна благодаря ви.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице