menu
неделя, 1 октомври 2017 г.
Пухкави пирожки
Продукти:
150 гр. брашно
240 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая / 20 гр. прясна мая /
1 с.л. захар /пълна с връх /
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
50 гр. меко масло
1 с.л. захар / пълна с връх /
150 гр. брашно
100 гр. брашно
Още:
Пълнеж по желание
1 яйце за намазване
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В съд 150 гр. пресято брашно + 240 мл. топло прясно мляко + 1 пакетче прясна мая + 1 с.л. захар + 1 пакетче ванилова захар. Разбъркайте и оставете да шупне.
В друг съд добавете 1 яйце + 50 гр. масло + 1 с.л. захар + 150 гр. брашно. Разбъркайте и към получената смес добавете шупналата мая. Отново разбъркайте и замесете меко, лепящо тесто с останалите 100 гр. брашно. Оставете да втаса. Втасалото тесто, без да примесвате разделете на топчета от по 50 гр. Всяко разточвате елипсовидно, 0,5 см. В средата по дължина, сложете от избрана плънка. Слепете и редете в тавата на фурната, с хартия. Оставете да втасат, намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. По желание поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/06/2015 - 7 Comments
15/12/2015 - 8 Comments
27/03/2021 - 0 Comments
Благословен и благодатен месец!!!
ОтговорИзтриване