menu

неделя, 8 октомври 2017 г.

Масленки от детството








Продукти:

250 г свинска мас / на стайна температура/
3 с.л. пудра захар /пълни с връх/
3 бр. ванилия
2 с.л. олио
520 г брашно

Още:

Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

В съд добавете мека свинска мас, олио, ванилия, захар и разбъркайте. Добавете пресято брашно и замесете меко тесто. Разделете го на 4 части. От всяка оформяте фитил, леко го сплесквате и режете на 4-5 см. Върху всяко парче правите отпечатък с вилица и редите в тава с хартия. Печете на 130 градуса, 1 час и 30 мин. Леко охладени поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















10 коментара:

  1. Чудесни!!! Непременно ще пробвам. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са, баба ги правеше на времето, но още топли ги овалваше в пудра захар. Ей че изгорени пръстчета имаше (на "помошниците")!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам ги и май че е време да пробвам да ги направя.Имам само един въпрос:1час и 30 мин.не е ли прекалено много?Вярно ,че е на ниска температура но все пак те са на малки парчета.Ще се радвам ако ми отговорите.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за хубавата рецепта! Станаха срахотни,направо се топят в устата!

    ОтговорИзтриване
  5. Може ли с масло да станат не ям свинска мас

    ОтговорИзтриване
  6. Дали,ще се получи с масло,мъжа ми не яде свинско.

    ОтговорИзтриване
  7. Вие сте една невероятна жена, нали си го знаете 🥰?! Винаги правя тестени изделия по Вашите рецепти, и ако аз не се издъня нещо 🙄,стават страхотни! Благодаря Ви от все сърце за труда,за абсолютно точните рецепти, за прекрасния блог( в който особено ме радва директният достъп до рецепта 😉),за прекрасната кулинарна група във Фейсбук... А тези масленки се оказаха точно такива, каквито очаквах-феноменални, точно каквито ги помня! Надявам се на още предизвикателства 😊.

    ОтговорИзтриване
  8. Масленките в една тава ли се побират?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице