menu
четвъртък, 12 октомври 2017 г.
Сусамени питки с плънка
Продукти:
200 мл. топла вода
100 мл. прясно мляко
100 мл. олио
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л сол
1 с.л. оцет
около 580 гр. брашно
За плънка:
сирене + кашкавал
яйце + сирене
и др.
Още:
300 мл. топла вода + 1 с.л. мед
сусам за овалване
Приготвяне:
В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва добавете топло прясно мляко, олио, оцет. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Оставете да втаса
Втасалото тесто, разделете на 16 равни части.Оформете топчета и всяко притискате с ръце, да се разшири. В средата слагате от плънката и затваряте по начина на снимките, по долу. Всяко топите във вода с мед и овалвате в сусам. Редите в тава с хартия. Оставете ги 15 мин., покрити. През това време загрейте фурната на 180 градуса, направете разрез с ножица / 4 см. / и печете до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 09/05/2016 - 0 Comments
- 31/08/2014 - 0 Comments
- 16/10/2017 - 0 Comments
Страхотни произведения на кулинарното изкуство правите!!!!Възхитена съм от Вас!!!
ОтговорИзтриванеkakva podpavka ste slozela v plankata.blagodara vi.
ОтговорИзтриване