menu

четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Сусамени питки с плънка







Продукти:

200 мл. топла вода
100 мл. прясно мляко
100 мл. олио
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л сол
1 с.л. оцет
около 580 гр. брашно

За плънка:

сирене + кашкавал
яйце + сирене
и др.

Още:

300 мл. топла вода + 1 с.л. мед
сусам за овалване

Приготвяне:

В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва добавете топло прясно мляко, олио, оцет. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Оставете да втаса
Втасалото тесто, разделете на 16 равни части.Оформете топчета и всяко притискате с ръце, да се разшири. В средата слагате от плънката и затваряте по начина на снимките, по долу. Всяко топите във вода с мед и овалвате в сусам. Редите в тава с хартия. Оставете ги 15 мин., покрити. През това време загрейте фурната на 180 градуса, направете разрез с ножица / 4 см. / и печете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



























2 коментара:

  1. Страхотни произведения на кулинарното изкуство правите!!!!Възхитена съм от Вас!!!

    ОтговорИзтриване
  2. kakva podpavka ste slozela v plankata.blagodara vi.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице