menu
!doctype>
събота, 14 октомври 2017 г.
Сладкиш " Пролет "
Продукти за блат:
2 яйца
щипка сол
5 с.л. захар
70 мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
130 гр. брашно
1 пакетче ванилова захар
Продукти за портокалово желе:
2 пудинга ванилия
4 с.л. захар
12 с.л. вода
200 мл. портокалов сок
Продукти за крем:
500 мл. прясно мляко
150 гр. захар
100 гр. брашно
3 ванилии
200 гр. меко масло
Още:
Сладко по ваш вкус
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с щипка сол.
Разбийте жълтъци със захар, до побеляване. Добавете прясно мляко и смесено брашно с бакпулвер. Към получената смес добавете разбитите белтъци, като разбъркване с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 26 см., на дъното с хартия. Печете до готовност.
Веднага извадете блата от формата и го обърнете върху поднос. Сложете обръч около него. Намажете обилно със сладко, по ваш вкус.
В съд на котлона сложете 200 мл. портокалов сок. Във водата разтворете пудинг, захар. След завиране добавете пудинга. Бъркайте само до завиране и махнете от котлона. Желето веднага сипете, върху блата,разпределете равномерно и оставете настрани.
В съд на котлона сложете половината от прясното мляко. В останалата половина разтворете брашно, захар и ванилия. След завиране сипете сместа и бъркайте до завиране. Махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте масло на стайна температура и добавете охладеният крем. Полученият крем сипете върху, вече стегнато и охладено желе от портокал. Оставете за няколко часа в хладилник. Махнете обръча и декорирайте по ваш вкус.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
КЛАСА!
ОтговорИзтриванеБЕЗ КОМЕНТАР!❤
Може ли да попитам с коя сметана работите
ОтговорИзтриване