menu

сряда, 22 ноември 2017 г.

Постна содена питка






Продукти:

500 гр. брашно
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
250 мл. газирана вода / на стайна температура /
100 мл. олио

Приготвяне:

В пресято брашно, добавете сода бикарбонат и сол. Разбъркайте и в средата направете кладенче. В него добавете половината газирана вода и олио. С постепенно добавяне на останалата газирана вода, замесвате меко тесто. Оформете тестото на топче и го сложете в тава намазана с олио. Покрийте и оставете 20 мин., да си почине. Включете фурната да се загрява на 250 градуса.
Без да се примесва тестото, се притиска леко с върха на пръстите да се разшири, колкото е голяма тавата. Печете веднага в загряна фурна на 250 градуса 10 мин., след това намалете на 180 градуса и печете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/












Vanya_Djordjevich

5 коментара:

  1. Здравей Ваня, питката изглежда много добре. Но моят въпрос е за цсрския солен кекс. Кск мислиш ще стане ли добре ако сложа леко запържен кромид и червени чушки.
    Благодаря ти предварително.
    Бъди здрава
    Катя

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,продължавай с постни ястия за Бъдни вечер.

    ОтговорИзтриване