menu
сряда, 22 ноември 2017 г.
Постна содена питка
Продукти:
500 гр. брашно
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
250 мл. газирана вода / на стайна температура /
100 мл. олио
Приготвяне:
В пресято брашно, добавете сода бикарбонат и сол. Разбъркайте и в средата направете кладенче. В него добавете половината газирана вода и олио. С постепенно добавяне на останалата газирана вода и олио, замесвате меко тесто. Оформете тестото на топче и го сложете в тава намазана с олио. Покрийте и оставете 20 мин., да си почине. Включете фурната да се загрява на 250 градуса.
Без да се примесва тестото, се притиска леко с върха на пръстите да се разшири, колкото е голяма тавата. Печете веднага в загряна фурна на 250 градуса 10 мин., след това намалете на 180 градуса и печете до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/06/2016 - 1 Comments
28/07/2015 - 0 Comments
12/05/2015 - 0 Comments
Здравей Ваня, питката изглежда много добре. Но моят въпрос е за цсрския солен кекс. Кск мислиш ще стане ли добре ако сложа леко запържен кромид и червени чушки.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти предварително.
Бъди здрава
Катя
Може, да.
ИзтриванеГотови за Бъдни вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието
ИзтриванеВаня,продължавай с постни ястия за Бъдни вечер.
ОтговорИзтриванеПитката стана чудесна. Толкова мека.
ОтговорИзтриване