menu
събота, 23 декември 2017 г.
Баклавички
Продукти:
500 гр. кори за баклава / използвах Фамилия /
250 гр. орехи
150 мл. олио / или 1/2 олио + 1/2 масло /
1 с.л. захар
За сироп:
900 мл. вода
500 гр. захар
1 пакетче ванилова захар или резенчета лимон
Приготвяне:
В съд на котлона смесете захар, вода и ванилова захар. След завиране, варете около 15 мин. Оставете да се охлади.
Включете фурната на 150 градуса.
Взимате една кора и я поръсвате със смес от олио и разтопено масло.Поръсваме с орехи, колкото захванете с три пръста. Навиваме стегнато / тук използвам, отново пръчка от дървена закачалка /, но не съвсем до края, нека да останат около 3 см. Набираме рулото, едновременно и от двете страни. Изваждаме пръчката. Събираме в кръг така, че останалите не навити 3 см., да образуват подложка на баклавичката. Редим в по-голяма тава, с хартия. С останалата сме от олио и масло поливаме баклавичките. В останалите смлени орехи, добавете 1 с.л. захар / може и смлени бисквити, стафиди /. От тази плънка, слагаме по 1 ч.л. в средата на всяка баклавичка. По желание сложете и по една цяла, двойна ядка орех в средата. Сушим баклавата в загряна фурна на 150 градуса, около 50 мин. или до златисто. Леко охладени, прехвърлете в дълбок съд и се заливат с хладен сироп.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/?ref=group_cover

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/12/2014 - 1 Comments
19/09/2020 - 0 Comments
08/05/2020 - 0 Comments
Изглеждат чудесно!
ОтговорИзтриванеЩе се пробвам!😎
Благодаря Ви!
ИзтриванеСтрахотна си Ваня.
ОтговорИзтриванеПожелавам ти весели празници и да знаеш, че утре си с нас чрез твоите рецепти.
Поздрави Катя
Благодаря Кате, весели празници. Бъдете здрави!
ИзтриванеМоже ли тази рецепта да се приложи с класическа баклава? В тавичка, като баница...
ОтговорИзтриванеНаправих ги,станаха страхотни,благодаря за рецептата Ваня.Весели празници!
ОтговорИзтриванеpochvam gi
ОтговорИзтриванеТоку що ги направих, но утре ще им се наслади. Благодаря и весели и вкусни празници! ��
ОтговорИзтриванеУникална стана. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеВаня, откъде си взела такава пръчка? Аз от години си търся нещо подходящо и няма.
ОтговорИзтриванеТова е долната част, а дървена закачалка за дрехи.
Изтриване