menu
събота, 23 декември 2017 г.
Постна питка с паричка
Продукти:
250 мл. газирана вода
1 с.л. захар
1/2 кубче мая / 21 гр. /
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
500 гр. брашно
Приготвяне:
В газирана вода на стайна температура, разтворете захар, мая и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, шупналата мая и олио. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто оформете по ваше желание. Оставете да втаса, след което печете в загряна фурна на 200 градуса до готовност.
В моя случай, форма за торта 22 см. с 9 топчета в едно от тях е паричката, измита и увита във фолио. В средата съм сложила малка консерва / може да се използва и друго в зависимост от голимината на свеща/ , увита във фолио, за да имам място за свеща, която виждате на снимките.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 13/08/2016 - 5 Comments
- 30/04/2017 - 0 Comments
- 07/09/2024 - 0 Comments
Ваня,страхотна питка стана.Напревих я за Бъдни вечер всички в къщи я харасаха.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ваня ! Знам че, не ще се повторя , а ще се похилядя - възхищавам ви се искрено!
ОтговорИзтриванеЗа мен, сте човек, който е намерил мястото и призванието си, в нашия объркан свят.
Тази питка видях от вас и тя беше моята питка за Бъдни вечер. Получи се чудесно. Благодаря!
И сега ще се осмеля да задам ви въпрос , който като член на кулинарната група, не посмях - просто разни хора, разни идеали и не ми се влиза в безмислени понякога коментари.
Синът ми обожава течен шоколад - на филийки , в кроасан , палачинки и т.н., но не яде обикновените шоколади на блокчета. След празниците се оказахме с 11 такива шоколада. Може ли идея как да "превърна" блокчетата в течен шоколад , който да запази кремообразната стуктура и след изстиването си ? Много благодаря и продължавайте да "творите" изкуство" с храната !
Поздрави !
Страхотна е питката. За 10 дни три пъти я правя.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,дали мога да ползвам формата за класическия кекс,която е разделена в средата
ОтговорИзтриванеВания много ми харесват твойте рецепти Браво да си жива и здрава Господ да благослови трудът на ръцетети
ОтговорИзтриване