menu

вторник, 26 декември 2017 г.

Торта с Toffee creme






Продукти за блата:

235 гр. брашно
7 гр. сода бикарбонат
1 / ч.л. сол
65 гр. какао
250 гр. захар
2 яйца
60 гр. разтопено масло
60 мл. олио
1 ванилия
260 мл. прясно мляко

Продукти за крема:

500 гр. маскарпоне
400 гр. крема сирене / натурално /
200 гр. Toffee creme / от магазин Lidl /

Още:

100 мл. прясно мляко + 1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
Подгответе форма за торта 20 см , на дъното и стените с хартия за печене.
В пресято брашно добавете сода бикарбонат, сол, захар, ванилия. Разбъркайте. Към тази смес добавете яйца, разтопено масло, олио, прясно мляко. Разбивайте с миксер, 5 мин. Получената смес сипете в подготвената форма за торта. Печете в загряна фурна, около 50 мин. или до готовност. Готовият блат, оставете да изстине. Разрежете на 3 равни части.
В съд смесете маскарпоне, крема сирене и Toffee creme. Разбийте с миксер. Полученият крем разделете на три части. Две ще използваме,между блатовете, а третата върху тортата.
Смесете прясно мляко с ванилия или ванилова захар.

Сглобяване на тортата:

В поднос сложете едната час на блата и около него ринг за торти / може и без него  /.
Сиропирайте с прясно мляко.
Първата част от крема.
Втора част от блата.
Сиропирайте.
Втората част от крема.
Третата и последна част от блата.
Сиропирайте.
Ако сте сложили ринг, се маха.
Останалият крем се слага в шприц с кръгла приставка и се правят ленти от единият край до другия, без прекъсвания на всяка лента.
Може да декорирате, с още малко от второ бурканче Toffee creme или да украсите с нещо друго.

Предложението ми за вас, е да пробвате този крем с маслените бисквити на Престиж! Бисквитите не се топят в нищо.!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Vanya_Djordjevich

4 коментара:

  1. Честита Нова година,Ваня! С пожелание за здраве, щастие и благополучие!
    Твоите рецепти са вдъхновение. И да нямам желание за готвене, споделеното от теб заразява с ентусиазъм.
    Моля те, напиши рецепта за торта "Шах-Мат". Изпробвах една рецепта с маслени блатове, но те се получиха сбити и ронливи. Ще съм ти благодарна, ако дадеш идея.
    Поздрави! Валя

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, реших да направя тортата, но в Лидъл няма от този крем Тофи, с какъв друг мога да го заменя?

    ОтговорИзтриване
  3. Не видях в ецептата брашно! Тортата изглежда много вкусна, и перфектна!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице