menu

събота, 30 декември 2017 г.

Пилешки бутчета с ориз на фурна






Продукти за 3 порции:

3 бр. пилешки бутчета
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
3 с.л. олио

200 гр. ориз
1 голяма глава кормид лук или две по-малки

600 мл. вода
3 с.л. доматено пюре
40 гр. масло
сол
1/2 ч.л. чер пипер
1 ч.л. червен пипер
чубрица

Приготвяне:

Измити и подсушени пилешки бутчета, овалвате в смес от чер пипер, червен пипер и сол. Запържвате в тиган на котлона с 3 с.л. олио, до златисто от двете страни.
През това време в съд подходящ за фурна, слагате измит и изцеден ориз. Върху него нарязан лук на кръгове, дебели 7-8 мм. Запържените бутчета, върху лука.
В съд на котлона сложете 600 мл. вода. След завиране добавете масло, доматено пюре, сол, чер пипер, червен пипер, чубрица или други подправки на вкус. След завиране, получената смес сипете странично в съда с ориз. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 1 час.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коледна питка