menu
събота, 30 декември 2017 г.
Пилешки бутчета с ориз на фурна
Продукти за 3 порции:
3 бр. пилешки бутчета
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
3 с.л. олио
200 гр. ориз
1 голяма глава кормид лук или две по-малки
600 мл. вода
3 с.л. доматено пюре
40 гр. масло
сол
1/2 ч.л. чер пипер
1 ч.л. червен пипер
чубрица
Приготвяне:
Измити и подсушени пилешки бутчета, овалвате в смес от чер пипер, червен пипер и сол. Запържвате в тиган на котлона с 3 с.л. олио, до златисто от двете страни.
През това време в съд подходящ за фурна, слагате измит и изцеден ориз. Върху него нарязан лук на кръгове, дебели 7-8 мм. Запържените бутчета, върху лука.
В съд на котлона сложете 600 мл. вода. След завиране добавете масло, доматено пюре, сол, чер пипер, червен пипер, чубрица или други подправки на вкус. След завиране, получената смес сипете странично в съда с ориз. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 1 час.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 26/10/2016 - 12 Comments
- 29/10/2016 - 3 Comments
- 14/10/2017 - 4 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар