menu

четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Шкембе в сос по сръбски / Skembici u saftu /






Продукти:

900 гр. сварено шкембе

4 големи глави лук
2 бр. червени чушки / в случая със зелени /
2 моркова
5 цели скилидки чесън
3 скилидки чесън нарязани на ситно
сол на вкус
1 ч.л. чер пипер
1 с.л. червен пипер / зависи колко  " черви " /
3 бр. дафинов лист

500 мл. топла вода + 500 мл. от бульона в, който е вряло шкембето
1 с.л. брашно + малко вода

Приготвяне:

В тендера на котлона, запържете ситно нарязан лук, ситно нарязан морков, ситно нарязана чушка до златисто, с 1 ч.л. сол. Добавете цели скилидки чесън, ситно нарязан чесън, чер пипер, дафинов лист, червен пипер и разбъркайте. Добавете и ситно нарязано шкембе, отново разбъркайте. Налейте вода и бульона от шкембето и варете на бавен огън, около 1 час. След завиране, добавете при нужда още сол на вкус.Ако не ви се е сгъстил соса, добавете смес от вода и брашно. Варете още 5 мин. и махнете от котлона.

Сервирайте със суха, люта чушка.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













Vanya_Djordjevich

2 коментара:

Zu-zu погачице