menu
неделя, 4 март 2018 г.
Сиропирани розички с локум
Продукти:
250 мл. прясно мляко
15 гр. прясна мая
1 с.л. захар
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
2 яйца
580 гр. брашно
1 /2 ч.л. сол
Още:
меко масло
2 опаковки локум / всяка 140 гр. /
Сироп:
500 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
700 мл. вода
Приготвяне:
В топло прясно мляко, разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, леко разбити яйца, олио, оцет и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Нарежете локум на малки парченца.
Разделете втасалото тесто на 3 равни части. Всяка разточете на кръгла кора, 30 см.. Редете ги една върху друга, като между двете мажете с меко масло, на последната трета, не. Разточете на правоъгълна кора, 42-32 см. Наредете ситно нарязан локум и завийте на руло. Нарежете рулото на парчета, 2 см. Редете в тава 32 см., намазана с меко масло / в моя случай с хартия за печене /. Оставете 30 мин., покрити. Печете в загряна фурна на 180 гр., около 30 мин. През това време, на котлона сложете съд с вода, захар и ванилова захар. Варете 6 мин.
Готовите розички, сиропирайте с горещият сироп.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/12/2014 - 2 Comments
24/05/2021 - 3 Comments
27/03/2021 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар