menu
събота, 25 август 2018 г.
Солени, хрупкави пръчици.
Продукти:
20 гр. мая или 1 пакетче суха мая
50 мл. прясно мляко
2 ч.л. захар
650 гр. брашно
1 ч.л. сол
200 мл прясно мляко
200 гр. кисело мляко
50 мл. олио
Още:
3 с.л. брашно
3 ч.л. сол
около 70 мл. вода / за по-гъста смес от палачинки /
малко масло за намазване след печене
Приготвяне:
Разтворете маята в 50 мл. топло,прясно мляко. Добавете захар и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, топло прясно мляко, кисело мляко, олио, шупналата мая и замесете меко, лепящо тесто. Тестото сложете в съд намазан с олио, намажете и тестото с много малко олио. Оставете на топло, да втаса.
Втасалото тесто, разделете на 18-20 равни части и от всяка оформете фитил, дълъг 35-40 см. Редете ги в тавата на фурната, с хартия за печене.Покрийте и ги оставете, 15 мин. През това време, загрейте фурната на 200 градуса. Направете смес от брашно, сол и вода. Получената смес, сипете в чиста кесия / от тези за фризера /, на която по-късно ще отрежете връхчето. Сложете да се пекът и след, като порозовеят ги извадете от фурната. Със солената смес " рисувайте " по тях. Върнете във фурната и печете до готовност. Извадете ги и ги намажете, с меко масло.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/12/2016 - 10 Comments
17/04/2021 - 0 Comments
21/06/2020 - 1 Comments
Добре дошла Ваня!
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя