menu
събота, 2 март 2019 г.
Негърче
Продукти:
260 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат / равна /
1 ч.л. бакпулвер / равна /
200 гр. захар
2 с.л. какао
400 гр. кисело мляко
100 мл. олио
За заливка:
7 с.л. захар
100 гр. масло
100 гр. шоколад
100 мл. прясно мляко
1 с.л. ром по желание
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В съд смесете пресято брашно, сода, бакпулвер, захар, какао, кисело мляко и олио. Разбийте с миксер само, колкото да се съединят продуктите. Сипете получената смес в тава 23-23 см. Печете в загряна фурна, до готовност.
Докато печете сладкиша сложете на котлона в съд, захар, масло, прясно мляко и нарязан на ситно шоколад. След завиране варете две минути.
Готовият сладкиш, още топъл се нарязва на желаните от вас парчета и залива с горещият сироп. Охладете.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
15/02/2016 - 1 Comments
26/04/2016 - 2 Comments
16/11/2015 - 1 Comments
Вътре стои леко тиклаво. Така ри става и вашето?
ОтговорИзтриванеНе.
ИзтриванеА каде са яйцата
ОтговорИзтриване