menu

събота, 2 март 2019 г.

Негърче






Продукти:

260 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат / равна /
1 ч.л. бакпулвер / равна /
200 гр. захар
2 с.л. какао
400 гр. кисело мляко
100 мл. олио

За заливка:

7 с.л. захар
100 гр. масло
100 гр. шоколад
100 мл. прясно мляко
1 с.л. ром по желание

Приготвяне:


Включете фурната на 180 градуса.
В съд смесете пресято брашно, сода, бакпулвер, захар, какао, кисело мляко и олио. Разбийте с миксер само, колкото да се съединят продуктите. Сипете получената смес в тава 23-23 см.  Печете в загряна фурна, до готовност.
Докато печете сладкиша сложете на котлона в съд, захар, масло, прясно мляко и нарязан на ситно шоколад. След завиране варете две минути.
Готовият сладкиш, още топъл се нарязва на желаните от вас парчета и залива с горещият сироп. Охладете.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













Vanya_Djordjevich

3 коментара:

Банички

  • Профитероли 08/07/2022 - 0 Comments
  • Сhocolate chip cookiеs /Бисквитки за мляко 27/03/2021 - 0 Comments
  • Плодово кисело мляко 28/06/2020 - 0 Comments