menu

вторник, 26 март 2019 г.

Трилече






Продукти:

4 яйца
150 гр. захар
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

За сиропиране:

500 гр. сладкарска сметана
200 мл. прясно мляко
300 гр. кондензирано мляко

Още:

300 гр. карамел сос

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса:
Разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавете смесено брашно с бакпулвер и разбъркайте без миксер. Получената смес сипете във тава 20-30 см., намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загряна фурна, до готовност.
През това време смесете сметана, прясно мляко и кондензирано мляко.
Леко охладеният блат извадете от тавата. Сипете в тавата половината от количеството за сиропиране. Върнете блата в тавата, но с тази страна на, която е била при печене от долу. Набодете от горе с дървено шишче и залейте с останалата смес за сиропиране. Охладете леко и добавете карамелен сос.

Карамеления сос е купен, но може да се използва и домашно направен. За декорация съм използвала бял шоколад.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























Vanya_Djordjevich

1 коментар:

Zu-zu погачице