menu

събота, 30 март 2019 г.

Сладка баница






Продукти:

1 пакет кори за баница или баклава / 500 гр., 14-16 бр. /
100 гр. масло

400 мл. прясно мляко
125 гр. захар
3 яйца
Кората на един лимон
Стафиди по желание

Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Разтопете масло.
Включете фурната на 170 градуса.
Всяка кора намазвате с разтопено масло и сгъвате, като на плисе. Увивате на охлюв и редете едно една до друга в съд 26-28 см., намазан с меко масло. Печете в загряна фурна, до златисто. През това време, сложете на котлона прясно мляко с лимонова кора. След завиране махнете от котлона и прецедете. Разбийте с бъркалка яйца със захар и добавете топлото мляко. Извадете от фурната баницата и  залейте с яйчената смес. Ако желаете със стафиди, предварително между " розичките " , сложете по няколко стафиди. Печете баницата, до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Здравей Ваня,страхотна баница или по точно неустоимо вкусни розички с крем карамел.Благодаря за рецептата.Чакам следващата рецепта.Поздрави,Деница.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице