menu
събота, 30 март 2019 г.
Сладка баница
Продукти:
1 пакет кори за баница или баклава / 500 гр., 14-16 бр. /
100 гр. масло
400 мл. прясно мляко
125 гр. захар
3 яйца
Кората на един лимон
Стафиди по желание
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разтопете масло.
Включете фурната на 170 градуса.
Всяка кора намазвате с разтопено масло и сгъвате, като на плисе. Увивате на охлюв и редете едно една до друга в съд 26-28 см., намазан с меко масло. Печете в загряна фурна, до златисто. През това време, сложете на котлона прясно мляко с лимонова кора. След завиране махнете от котлона и прецедете. Разбийте с бъркалка яйца със захар и добавете топлото мляко. Извадете от фурната баницата и залейте с яйчената смес. Ако желаете със стафиди, предварително между " розичките " , сложете по няколко стафиди. Печете баницата, до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
28/04/2015 - 0 Comments
28/10/2015 - 4 Comments
05/02/2021 - 0 Comments
Здравей Ваня,страхотна баница или по точно неустоимо вкусни розички с крем карамел.Благодаря за рецептата.Чакам следващата рецепта.Поздрави,Деница.
ОтговорИзтриване