menu

неделя, 1 декември 2019 г.

Памук тутманик





Продукти:

240 мл. прясно мляко
240 мл. газирана вода
240 мл. олио
30 гр. прясна мая
3 с.л. захар
1 с.л. сол
Около 900 гр. брашно

Още:

Меко масло
Сирене
1 яйце за намазване

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете мая, захар и разбъркайте. Добавете газирана вода,  олио и с постепено добавяне на брашно смесено със сол,  замесвате меко тесто. Без да втасва тестото,  разделете на 12 равни части. Оформете топчета и ги оставете да починат, покрити за  10 мин. Върху всяко топче тесто,  добавете  по 10 гр. меко масло. Всяко притискате и с длани разширявате, продълговато 30 см. Ръсите със ситно натрошено сирене, пригъвате на две и завивате на руло. Оставете настрани и по същия начин направете останалите. Всеки фитил усуквате и навивате на охлюв. Редите в тава 30 см., на дъното с хартия. Оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса,  до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



























Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Уникален тутманик, получи се още от първия опит! Сърдечно Ви благодаря за изключително ясната и точна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Олиото не е ли много

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице