menu
неделя, 1 декември 2019 г.
Сладки с тиквени семки
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти за около 35 бр.:
125 гр. масло
70 гр. пудра захар
Щипка сол
1 пакетче ванилова захар
1 жълтък
100 гр. смлени тиквени семки
175 гр. брашно
2 с.л олио от тиквени семки / използва се за цвят или няколко капки хранителна боя- зелено /
Още:
200 гр. черен шоколад или шоколад за готвене + 2 с.л. олио
Приготвяне:
Разбийте масло на стайна температура с пудра захар, ванилова захар и щипка сол. Добавете жълтък, олио от тиквени семки или боя и отново разбъркайте. Към получената смес добавете брашно. Полученото тесто, оставете 1 час в хладилник.
Включете фурната на 170 градуса.
Охладеното тесто, оформете по начина на снимките по долу. Редете в тава с хартия за печене. Печете в загряна фурна, само докато забележите, че крайщата придобиват кафеникав цвят.
Крайщата на леко охладените сладки, топите в пердварително разтопен шоколад, в който сте добавили олио. Редете върху кухненска хартия и след, като се стегне шоколада прехвърлете върху поднос или чиния.
Съхранявайте в затворен съд.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
125 гр. масло
70 гр. пудра захар
Щипка сол
1 пакетче ванилова захар
1 жълтък
100 гр. смлени тиквени семки
175 гр. брашно
2 с.л олио от тиквени семки / използва се за цвят или няколко капки хранителна боя- зелено /
Още:
200 гр. черен шоколад или шоколад за готвене + 2 с.л. олио
Приготвяне:
Разбийте масло на стайна температура с пудра захар, ванилова захар и щипка сол. Добавете жълтък, олио от тиквени семки или боя и отново разбъркайте. Към получената смес добавете брашно. Полученото тесто, оставете 1 час в хладилник.
Включете фурната на 170 градуса.
Охладеното тесто, оформете по начина на снимките по долу. Редете в тава с хартия за печене. Печете в загряна фурна, само докато забележите, че крайщата придобиват кафеникав цвят.
Крайщата на леко охладените сладки, топите в пердварително разтопен шоколад, в който сте добавили олио. Редете върху кухненска хартия и след, като се стегне шоколада прехвърлете върху поднос или чиния.
Съхранявайте в затворен съд.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/02/2017 - 0 Comments
02/02/2019 - 0 Comments
03/04/2015 - 2 Comments
Здравейте, страхотен блог със страхотни рецепти :) Тези сладки изглеждат доста апетитно и бих искала да ги направя ,но имам един въпрос може ли тиквените семки да се заменят с друг вид ядки ,защото живея в чужбина и тук не съм срещала тиквени семки(знам че вкуса ,ще се промени:)). Благодаря Ви предварително :) Продължавайте да ни радвате с все така вкусни и апетитни рецепти, голям стимул сте за много хора който тепърва навлизат в кулинарния свят :)) :) Весели празници.����������
ОтговорИзтриванеЗсравейте и благодаря. Може да замените тиквените семки. Успех и Весели празници.
ИзтриванеБлагодаря! Благодаря , Ви много и от сърце ❤���� за бързия отговор�� Почвам ги веднага... ;) Вчер правих по Вашата рецепта,кроасан погача стана страхотна Всички много я харесаха,още веднъж Благодаря за страхотните рецепти, който споделяте с нас:) :) Поздрави, усмихнат ден и Всичко най-хубаво Ви желая:)) ❤�� Надя��
Изтриване