menu

петък, 6 декември 2019 г.

" Венец " питка със сирене



Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"

Продукти:

500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
2 ч.л. сол
1 с.л. захар
250 мл. прясно мляко
1 белтък
70 мл. олио

Още:

200 гр. сирене
1 жълтък + 2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете мая, захар, белтък, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,  замесвате меко тесто.  Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 10 равни части и оформете топчета. Оставете 10 мин., да починат покрити.
Всяко разточвате на кръгла и много тънка кора, малко по-голяма от една педя. Разрязвате водородна на две равни части.  На противоположната на Вас страна на частите в началото, добавете натрошено сирене и започвате да навивате на конус, като се водите по външната част на овала. След като навиете до средата, разрязватес водоравно, ленти на 1 см. и навивате така до края. Получените форми, редите в тава 28 см., на дъното с хартия за печене. Покрийте и оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса,  до готовност.

За тава 26 см., като разделите тестото на 11 равни части и едно от топчета сложете в средата, а останалите 10 оформите по същия начин.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице