menu
неделя, 1 декември 2019 г.
Памук тутманик
Продукти:
240 мл. прясно мляко
240 мл. газирана вода
240 мл. олио
30 гр. прясна мая
3 с.л. захар
1 с.л. сол
Около 900 гр. брашно
Още:
Меко масло
Сирене
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар и разбъркайте. Добавете газирана вода, олио и с постепено добавяне на брашно смесено със сол, замесвате меко тесто. Без да втасва тестото, разделете на 12 равни части. Оформете топчета и ги оставете да починат, покрити за 10 мин. Върху всяко топче тесто, добавете по 10 гр. меко масло. Всяко притискате и с длани разширявате, продълговато 30 см. Ръсите със ситно натрошено сирене, пригъвате на две и завивате на руло. Оставете настрани и по същия начин направете останалите. Всеки фитил усуквате и навивате на охлюв. Редите в тава 30 см., на дъното с хартия. Оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
02/03/2015 - 3 Comments
28/06/2015 - 3 Comments
30/10/2014 - 1 Comments
Уникален тутманик, получи се още от първия опит! Сърдечно Ви благодаря за изключително ясната и точна рецепта!
ОтговорИзтриванеОлиото не е ли много
ОтговорИзтриване