menu

петък, 6 март 2020 г.

Mandorlini



Продукти за 20 бр.:
200 гр марципан
150 гр бланширани и смлени бадеми 
20 гр брашно 
1 белтък
100 гр пудра захар 
70 гр захар
1 чл бакпулвер / равна /

Още:
1 белтък 
Филирани бадеми
Пудра захар 

Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса. 
В съд смесете марципан на парченаца,  смлени бадеми,  захар, пудра захар, бакпулвер,  брашно, белтък и разбъркайте с ръка,  докато получите хубаво тесто. 
Оформяте малки топчета 24 гр, овалвате в леко разбит белтък  и след това във филирани бадеми. Редете в тава с хартия за печене и печете в загряна фурна на 160 градуса,  около 10-12 мин. След охлаждане,  посипете с пудра захар. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com







Извор:https://www.pinterest.at/pin/471752129702501830/sent/?invite_code=97cf20ec72314670b06979ff4f1baaf9&sender=346495902489313402&sfo=1#amp
Vanya_Djordjevich_signature



1 коментар:

Zu-zu погачице