menu
четвъртък, 23 април 2020 г.
Втасала баница " Болярка " от старите тефтери
Продукти за тестото:
250 мл лимонада на стайна температура
30 г прясна мая
2 яйца
1 с.л. олио
Около 630 г брашно
1 ч.л. сол
Продукти за плънка:
2 яйца
250 г кисело мляко
100 мл олио
200 г сирене
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В лимонода добавете, мая и разбърквайте. Към получнената смес добавете яйца, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесвате меко тесто. Веднага го разделете на 3 ранви части, оформете топчета и покрийте. Оставете 30 мин.
През това време подгответе плънка.
Разбийте с вилица яйцата и добавете кисело мляко, олио, сирене.
Разточвате всяко топче продълговато и тънко. Намазвате кората с 1/3 от плънката и навивате на руло. Усуквате, леко разпъвате и първото завивате на охлюв и го слагате в средата на тава 28 см , на дъното с хартия за печене. Всяко следващо, навивате около него, но оставяте и по-малко разстояние едно от друго. Така оформена, оставяте покрита 20 мин.
През това време, разбийте едно яйце с вилица и включете фурната на 180 градуса.
Намажете с яйце и печете до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/03/2022 - 0 Comments
20/12/2019 - 0 Comments
08/06/2016 - 0 Comments
Здравейте, дали би се получило с газирана вода вместо лимонада, тъй като не консумираме захар. Благодаря!
ОтговорИзтриванеДа, ще стане и газирана вода.
ИзтриванеЗдравейте, дали би се получило със суха мая? Благодаря!💖
ОтговорИзтриванеСтрахотна баница! Вече я изпробвахме и се получи много добре!
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно. В момента се пече. Не видях, дали се пече с вентилатор или не.
ОтговорИзтриванеЗатова я сложих без вентилатор. Но не е ли малко времето за втасване?