menu

четвъртък, 23 април 2020 г.

Втасала баница " Болярка " от старите тефтери



Продукти за тестото:

250 мл лимонада на стайна температура
30 г прясна мая 
2 яйца
1 с.л. олио
Около 630 г брашно 
1 ч.л. сол

Продукти за плънка:

2 яйца
250 г кисело мляко 
100 мл олио 
200 г сирене 

Още:

1 яйце за намазване 

Приготвяне:

В лимонода добавете, мая и разбърквайте. Към получнената смес добавете яйца, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,  замесвате меко тесто. Веднага го разделете на 3 ранви части,  оформете топчета и покрийте. Оставете 30 мин. 
През това време подгответе плънка. 
Разбийте с вилица яйцата и добавете кисело мляко,  олио,  сирене.
Разточвате всяко топче продълговато и тънко.  Намазвате кората с 1/3 от плънката  и навивате на руло. Усуквате, леко разпъвате и първото завивате на охлюв и го слагате в средата на тава 28 см , на дъното с хартия за печене. Всяко следващо,  навивате около него, но оставяте и по-малко разстояние едно от друго. Така оформена, оставяте покрита 20 мин. 
През това време, разбийте едно яйце с вилица и включете фурната на 180 градуса. 
Намажете с яйце и печете до готовност. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Авторска рецепта. 














Vanya_Djordjevich_signature

5 коментара:

  1. Здравейте, дали би се получило с газирана вода вместо лимонада, тъй като не консумираме захар. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, дали би се получило със суха мая? Благодаря!💖

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна баница! Вече я изпробвахме и се получи много добре!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда невероятно. В момента се пече. Не видях, дали се пече с вентилатор или не.
    Затова я сложих без вентилатор. Но не е ли малко времето за втасване?

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Сиропиран десерт с крем 23/03/2022 - 0 Comments
  • Сладко от мандарини 20/12/2019 - 0 Comments
  • Доматена супа08/06/2016 - 0 Comments