menu

събота, 25 април 2020 г.

Пасти с крем Чийз



Продукти за блата:

5 яйца 
200 г захар
180 мл олио
400 г брашно 
1 пакетче бакпулвер 
180 мл Фанта

Продукти за крема чийз:

250 г масло на стайна температура 
200 г крема сирене на стайна температура 
160 г пудра захар 
1 пакетче ванилова захар 

Още:

3 с.л. гъст мармалад 
Фондан глазура:рецепта тук https://privanya.blogspot.com/2020/04/blog-post_58.html?m=1


Маслен крем за декорация 
250 г масло на стайна температура 
200 г пудра захар 
Хранителни бои 

Приготвяне:

Включете фурната, на 170 градуса с вентилатор. 
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавяйте,  като редувате  олио и  смесено брашно с бакпулвер. Накрая добавете и Фанта. Разбъркайте много внимателно, колкото да се съединят продуктите. Получената смес сипете в тава 30-40 см, обложена с хартия за печене. Печете в загряна фурна,  около 15 мин. Блата трябва да остане сочен. Охладете, изрежете от блата по 1 см от всички страни и разрежете първо на две вертикално,  по широката част и всяка получена на две хоризонтално. Трябва да получите 4 платки. 
Разбийте масло с пудра захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете крема сирене / натурално /. Разбивате , докато получите пухкав крем. 
Сглобяване:
Върху поднос сложете една от платките  и я намажете само с 1 с.л. мармалад. Добавете 1/3 от крема и изравнете. Отоново платка,   мармалад и крем. По същия начин,  до изчерпване на продуктите. 
В моя случай са три платки,  четвъртата  заделих за бонбони, а целия крем разпределих между трите платки.
Оставете в хладилник да се стегне. 
След това с остър нож разрязвате на желаната от Вас голимина. Аз, рязах средно 4×4 см и получих 24 пастички. 
Всяка, топвах странично във фондан глазурата и редих върху решетка. От горната страна заливах с 1 с.л. от фондан глазурата. След, като се изтече излишното с помоща на вилица прехвърлих в хартиени капсули за мъфини. Редих в поднос и оставих в хладилник. 
През това време , разбих масло на стайна температура с пудра захар, до побеляване. Разделих масления крем на три части и всяка оцветих в зелено, жълто и червено с хранителни бои. Шприцовате с подходящи накрайници или декорирайте по Ваш избор. 
Оставете за няколко часа в хладилник. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Искам да Ви споделя и една вдъхновяваща страница за пътешествия ⛵️, в която можете да прекарате приятно време и да съберете идеи за бъдещи пътувания ✈️ на красиви, и екзотични 🏝 места по света 🌍. 

























Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • ПЪЛНЕНИ ПЛЕСКАВИЦИ12/01/2016 - 0 Comments
  • Бъркана пица 02/05/2020 - 0 Comments
  • БЪРЗИ ПАНЦЕРОТИ28/07/2015 - 0 Comments