menu
събота, 25 април 2020 г.
Пасти с крем Чийз
Продукти за блата:
5 яйца
200 г захар
180 мл олио
400 г брашно
1 пакетче бакпулвер
180 мл Фанта
Продукти за крема чийз:
250 г масло на стайна температура
200 г крема сирене на стайна температура
160 г пудра захар
1 пакетче ванилова захар
Още:
3 с.л. гъст мармалад
Фондан глазура:рецепта тук https://privanya.blogspot.com/2020/04/blog-post_58.html?m=1
Маслен крем за декорация
250 г масло на стайна температура
200 г пудра захар
Хранителни бои
Приготвяне:
Включете фурната, на 170 градуса с вентилатор.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавяйте, като редувате олио и смесено брашно с бакпулвер. Накрая добавете и Фанта. Разбъркайте много внимателно, колкото да се съединят продуктите. Получената смес сипете в тава 30-40 см, обложена с хартия за печене. Печете в загряна фурна, около 15 мин. Блата трябва да остане сочен. Охладете, изрежете от блата по 1 см от всички страни и разрежете първо на две вертикално, по широката част и всяка получена на две хоризонтално. Трябва да получите 4 платки.
Разбийте масло с пудра захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете крема сирене / натурално /. Разбивате , докато получите пухкав крем.
Сглобяване:
Върху поднос сложете една от платките и я намажете само с 1 с.л. мармалад. Добавете 1/3 от крема и изравнете. Отоново платка, мармалад и крем. По същия начин, до изчерпване на продуктите.
В моя случай са три платки, четвъртата заделих за бонбони, а целия крем разпределих между трите платки.
Оставете в хладилник да се стегне.
След това с остър нож разрязвате на желаната от Вас голимина. Аз, рязах средно 4×4 см и получих 24 пастички.
Всяка, топвах странично във фондан глазурата и редих върху решетка. От горната страна заливах с 1 с.л. от фондан глазурата. След, като се изтече излишното с помоща на вилица прехвърлих в хартиени капсули за мъфини. Редих в поднос и оставих в хладилник.
През това време , разбих масло на стайна температура с пудра захар, до побеляване. Разделих масления крем на три части и всяка оцветих в зелено, жълто и червено с хранителни бои. Шприцовате с подходящи накрайници или декорирайте по Ваш избор.
Оставете за няколко часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Искам да Ви споделя и една вдъхновяваща страница за пътешествия ⛵️, в която можете да прекарате приятно време и да съберете идеи за бъдещи пътувания ✈️ на красиви, и екзотични 🏝 места по света 🌍.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/01/2016 - 0 Comments
02/05/2020 - 0 Comments
28/07/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар