menu
понеделник, 27 април 2020 г.
Хлебчета с кисело мляко
Продукти:
180 мл вода
20 г прясна мая
2 ч.л. захар
20 г масло
500 г брашно
1 ч.л. сол
100 г кисело мляко
Приготвяне:
В съд смесете вода на стайна температура, прясна мая, захар. Разбъркайте и без да шупва добавете брашно, сол, кисело мляко и масло нарязано на парченца. Замесете меко тесто, покрийте и оставете 30 мин.
Без да примесвате тестото, разделете на 10 равни части, всяко 80 г и оформете топчета. Покрийте и оставете 10 мин.
Взимате едно топче и го сложете на блота със страната на която е било, но на горе. Притиснете го с длан леко да се разшири. Прихлупвате до полвината и леко притискате. Обърщате с прихлупената страна към вас и прихлупвате срещуположната страна, също до половината. Крайщата оформяте с двете ръце все едно точите. Редите в тава на фурната с хартия. Покрийте и оставете 30 мин.
Загрейте фурната на 190 градуса с вентилатор, като сложите и съд с вода на дъното на фурната.
Хлебчетата напръскайте с вода в шише с пулвелизатор. Поръсете леко с брашно през цедка и печете до хубав кафеникав цвят.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор-
https://m.youtube.com/watch?v=Sfs76_hFkE0&feature=share
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/02/2016 - 15 Comments
19/10/2019 - 2 Comments
01/05/2020 - 0 Comments
Ваня ,това е прекрасно , толкова хубави хлебчета не съм виждала ,непременно ще ги направя
ОтговорИзтриванеВанче, каквото и да кажа за тези хлебчета, ще е малко. Много, много вкусни. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
А може ли прясната мая да се замени със суха?
ОтговорИзтриванеМоже. Правя ги със суха мая същите и стават чудесни.
ИзтриванеИ аз питам. Може ли живата мая да се замени със суха и какво ще бъде количеството на сухата мая.
ИзтриванеМоже, да. 7 г суха мая и по същия начин, като прясната. Поздрав
Изтриване