menu
сряда, 29 април 2020 г.
Кюфтета с прясно зеле
Продукти:
500 г кайма
1 яйце
1 глава лук
3 с.л. галета
Магданоз
Сол
Чер пипер
400 г прясно зеле
1 голяма глава лук
2 бр средно големи моркова
400 г домати от консерва
Сол
Чер пипер
Олио
Приготвяне:
Прясно зеле се нарязва на ситно и се стрива със сол. Към него добавете кайма, настърган лук, яйце, галета, магданоз, чер пипер и при нужда още сол на вкус. Объркайте каймата. И оформят се средно големи кюфтета, като всяко се овалва в брашно.
Има два варианта за да се подготвят:
1- наредете в тава с малко олио и запечете за 20 мин, във фурната.
2- в тенджерата, в която ще готвите, се запържват с малко олио от двете страни и се изваждат.
Във същото олио добавете, ситно нарязан лук и настъргани моркови. Зъпържете и тях и добвете кюфтетата / или тези от фурната или тези, който пържихте в тенджерата /. Залейте с доматите от консерва или буркан и добавете вода, колкото да покрие кюфтета. Добавете сол, чер пепер, аз слагам и дафинов лист или просто използвайте подправки по Ваш вкус. Варете на средна температура, около 40 мин.
Аз бързах и съм добавила кюфтета, без да ги обработвам предварително. Също така, добавих и малко праз лук.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/05/2022 - 1 Comments
16/09/2015 - 0 Comments
03/03/2018 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар