menu

сряда, 29 април 2020 г.

Кюфтета с прясно зеле



Продукти:

500 г кайма 
1 яйце 
1 глава лук 
3 с.л. галета
Магданоз 
Сол
Чер пипер 
400 г прясно зеле


1 голяма глава  лук
2  бр средно големи моркова
400 г домати  от консерва 
Сол
Чер пипер 
Олио 

Приготвяне:

Прясно зеле се нарязва на ситно и  се стрива със сол. Към него добавете кайма,  настърган лук, яйце, галета, магданоз, чер пипер и при нужда още сол на вкус.  Объркайте каймата. И оформят се средно големи кюфтета,  като всяко се  овалва в брашно. 
Има два варианта за да се подготвят:
1- наредете в тава с малко олио и запечете за 20 мин, във фурната. 
2- в тенджерата, в която ще готвите, се запържват  с малко олио от двете страни и се изваждат. 
Във същото олио добавете, ситно нарязан лук и настъргани моркови. Зъпържете и тях и добвете кюфтетата /  или тези от фурната или тези,  който пържихте в тенджерата /. Залейте с доматите от консерва или буркан и добавете вода, колкото да покрие кюфтета. Добавете сол, чер пепер,  аз слагам и дафинов лист или просто използвайте подправки по Ваш вкус. Варете на средна температура, около 40 мин. 

Аз бързах и съм добавила кюфтета, без да ги обработвам предварително. Също така, добавих и малко праз лук.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com














Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Торта 30/05/2022 - 1 Comments
  • МЪФИНИ С МАСЛО16/09/2015 - 0 Comments
  • Бърза  03/03/2018 - 0 Comments